autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete cu otet

    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
2 vinete, 2 catei de usturoi, o crenguta de busuioc, 3 linguri faina, 4 linguri otet, sare, piper.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg, se taie felii (de 3 mm grosime). Se pun intr-o sita, se sareaza si se lasa circa o ora pana iese zeama din ele. Se zvanta cu un stergar (sau hartie absorbanta), se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti in uleiul bine incins (cam 5 minute). Se pun intr-o strecuratoare (sau intre 2 coli de hartie absorbanta) ca sa se scurga uleiul, apoi se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se sareaza, se pipereaza si se baga 10 minute in cuptorul incins.
* Se infierbanta otetul, se introduce usturoiul zdrobit si se toarna (cate-un firicel) peste vinete. Cand sunt gata, se presara busuiocul tocat marunt. Se servesc caldute sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Pentru blat se framanta toate indredientele si se lasa sa creasca, iar pana atunci se tau toate indredientele

11 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu bostan de placinta

Pui cu bostan de placinta

Ideea unei astfel de rete mi-a venit atunci cand imi pierdusem orice idee pentru ziua respectiva,am

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Conopidă la tigaie