Vinete cu otet

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 catei de usturoi
  • o crenguta de busuioc
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri otet
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg, se taie felii (de 3 mm grosime). Se pun intr-o sita, se sareaza si se lasa circa o ora pana iese zeama din ele. Se zvanta cu un stergar (sau hartie absorbanta), se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti in uleiul bine incins (cam 5 minute). Se pun intr-o strecuratoare (sau intre 2 coli de hartie absorbanta) ca sa se scurga uleiul, apoi se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se sareaza, se pipereaza si se baga 10 minute in cuptorul incins.

* Se infierbanta otetul, se introduce usturoiul zdrobit si se toarna (cate-un firicel) peste vinete. Cand sunt gata, se presara busuiocul tocat marunt. Se servesc caldute sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise