autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete cu sos de busuioc

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete lungi si subtiri, , 1 catel de usturoi, , 1 lamaie, , 6 fire de patrunjel, , 2 fire de busuioc, , 3 linguri de faina, , 250 ml untdelemn, , 1 lingura ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Turnati faina intr-o farfurie plata. - Spalati vinetele, apoi stergeti-le cu un prosop. Taiati-le transversal, in felii de marime egala (o jumatate de centimetru). - Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie mare. - Tavaliti feliile de vinete prin faina, apoi puneti-le pe rand in grasimea incinsa. Intoarceti-le pe ambele parti, iar cand sunt gata, scoateti-le afara cu o furculita si asezati-le pe o hartie absorbanta, ca sa-si piarda prisosul de untdelemn. - Cand toate rondelele de vinete au fost prajite, asezati-le pe un platou. - stoarceti lamaia, amestecati sucul cu o lingurita de ulei de masline, cu usturoiul curatat si dat pe razatoarea mica, cu patrunjelul si busuiocul tocate marunt. Bateti compozitia cu o furculita pana devine emulsie, apoi turnati-o peste rondelele de vinete. Gustati de sare si de piper, apoi puneti platoul vreme de o ora la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos de busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu bacon ,mazare &frisca(reteta frantuzeasca)

Tarta cu bacon ,mazare &frisca(reteta frantuzeasca)

Intr-un bol amestecati faina cu sarea si untul pana obtineti un amestec nisipos(ca un pesmet).Adaugati

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu ciuperci la cuptor

Conopida cu ciuperci la cuptor

Punem apa cu sare la fiert, iar cand clocoteste adaugam 4 oua si stingem focul. Lasam ouale in apa

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de rata cu legume Piept de rata cu legume

Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei; se cresteaza pielea doar cat are grasime, se condimenteaza cu sare si piper si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Rotite din vinete umplute Rotite din vinete umplute

Jumatate de ceasca de cus-cus se opareste cu 3/4 ceasca de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare, se acopera

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Naut cu zucchini si smantana