autor:

mihaela cecilia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete cu sos de rosii

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
4 vinete tinere, 1 kg rosii, 4 cepe mari, ulei de masline, pesmet, sare, piper, 150g cascaval, 1 lingura de pasta de ardei dulce

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se taie vinetele rondele de aproximativ 1 cm grosime, se taie aceste rondele pe jumatate, se dau cu ulei pe ambele parti si se pun pe gratarul incins cam 4 minute pe fiecare parte. Ceapa se toaca destul de mare si se pune la prajit intr-o cratita cu o lingura de ulei. Se prajeste pana ce se inmoaie bine si apoi se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in bucati mari si pasta de ardei dulce. Se lasa pe foc pentru 5 minute apoi se stinge focul si se sareaza si pipereaza dupa gust. Intr-o tava cu peretii inalti se aseaza un strat de sos de rosii, apoi un strat de vinete, se continua cu un strat de sos de rosii dupa care se presara pesmet, cam 4-5 linguri, si se continua cu un strat de vinete, apoi sos de rosii si ultimul strat de vinete. Se presara cascavalul ras si amestecat cu 4 linguri de pesmet si se da la cuptor pentru 30 minute, pana se rumeneste frumos.Se poate servi si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare munteneasca de vinete cu ciuperci si sos de rosii

Mancare munteneasca de vinete cu ciuperci si sos de rosii

Spălăm vinetele şi le tăiem în felii de 0.5 - 1 cm grosime. Le presărăm cu sare şi le

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete vegetariene
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Se taie ceapa si se caleste aproximativ 1 minut in ulei de masline. Se adauga ciupercile spalate

19 voturi    20 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    ce bune!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Super !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Multumesc!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Vanata este preferata mea,mai ales salata.Dar si reteta ta suna tare tentant.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      vinetle imi plac sub orice forma.delicios

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Trebuie sa fie f bun!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      un deliciu!ador vinetele!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte gustos.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte buna in zilele de post si nu numai. Apetisanta!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Mmm, foarte bună!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Arata excelent...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete tinere
  • 1 kg rosii
  • 4 cepe mari
  • ulei de masline
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • 150g cascaval
  • 1 lingura de pasta de ardei dulce

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute in foi de vita de vie la Doubletta