autor:

Ramona

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete cu sunca, cartofi si sos picant

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Ingrediente
(pt. 2 portii), , o vinata, un ardei rosu, 2 catei de usturoi, 2 rosii, citeva felii de sunca, sare, piper, , 3 cartofi, , pt. sos:, o rosie, un ardei rosu, frunze de patrunjel, o lingurita de faina, un catel de usturoi, sare, chilli, o jumatate de cana de apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Vinata, ardeiul, rosiile si usturoiul se taie rondele. Vinetele se pun la prajit intr-o tava cu foarte putin ulei, doar cite incap fara se se suprapuna. Se lasa la prajit 3 min, apoi se pune peste fiecare vinata cite o felie de rosi, una de ardei si usturoi. Se mai lasa la prajit sub capac inca 3 min, apoi cu o spatula se intoarce cu grija fiecare felie de vinata cu fata in jos, sa nu se strice aranjamentul. Dupa ce s-au prajit, fiecare rondela se ia cu spatula si se pune cu fata in sus intr-un vas. Acum se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se continua cu celelate felii de vinete in acelasi mod.
Intre timp se curata cartofii, se taie in 4 bucati pe lungime si se pun la fiert in apa cu sare. Cind sunt fierti, se scot si se lasa deoparte.

Separat se taie sunca felii, si se prajeste in ulei.

In uleiul in care s-a prajit sunca, se face sosul.
Se taie bucatele mici rosia, ardeiul si usturoiul, si se pun la prajit. Se adauga chilli(boia de ardei iute), o lingurita de faina si o jumatate de cana de apa si frunze de patrunjel, si se lasa la fiert 5 min, amestecind din cind in cind, apoi sosul se pune intru-un bol.

Pe un platou se aseaza vinetele, cartofii si sunca, si se adauga si sos picant.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sunca, cartofi si sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

Spalam ciupercile si le taiem felii. Curatam usturoiul si-l tocam. Incingem o lingura de ulei intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu ochiuri

Spanac cu ochiuri

Spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert ibtr-un litru de apa

56 voturi    12 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

    Foarte gustos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Simplu ,rapid si gustos...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Mmm... E delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Foarte frumos, felicitari.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Trebuie sa fie foarte delicios.........

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Cred ca este tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • (pt. 2 portii)
  • o vinata
  • un ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • citeva felii de sunca
  • sare
  • piper
  • 3 cartofi
  • pt. sos:
  • o rosie
  • un ardei rosu
  • frunze de patrunjel
  • o lingurita de faina
  • un catel de usturoi
  • sare
  • chilli
  • o jumatate de cana de apa

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

11 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Mancare de praz cu masline