Vinete cu sunca, cartofi si sos picant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Vinete cu sunca, cartofi si sos picant

Ingrediente

  • (pt. 2 portii)
  • o vinata
  • un ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • citeva felii de sunca
  • sare, piper
  • 3 cartofi
  • pt. sos:
  • o rosie
  • un ardei rosu
  • frunze de patrunjel
  • o lingurita de faina
  • un catel de usturoi
  • sare, chilli
  • o jumatate de cana de apa

Mod de preparare

Vinata, ardeiul, rosiile si usturoiul se taie rondele. Vinetele se pun la prajit intr-o tava cu foarte putin ulei, doar cite incap fara se se suprapuna. Se lasa la prajit 3 min, apoi se pune peste fiecare vinata cite o felie de rosi, una de ardei si usturoi. Se mai lasa la prajit sub capac inca 3 min, apoi cu o spatula se intoarce cu grija fiecare felie de vinata cu fata in jos, sa nu se strice aranjamentul. Dupa ce s-au prajit, fiecare rondela se ia cu spatula si se pune cu fata in sus intr-un vas. Acum se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se continua cu celelate felii de vinete in acelasi mod.

Intre timp se curata cartofii, se taie in 4 bucati pe lungime si se pun la fiert in apa cu sare. Cind sunt fierti, se scot si se lasa deoparte.

Separat se taie sunca felii, si se prajeste in ulei.

In uleiul in care s-a prajit sunca, se face sosul.

Se taie bucatele mici rosia, ardeiul si usturoiul, si se pun la prajit. Se adauga chilli(boia de ardei iute), o lingurita de faina si o jumatate de cana de apa si frunze de patrunjel, si se lasa la fiert 5 min, amestecind din cind in cind, apoi sosul se pune intru-un bol.

Pe un platou se aseaza vinetele, cartofii si sunca, si se adauga si sos picant.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise