autor:

mariana scarlat

» » Conserve si muraturi

Vinete cu usturoi

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 septembrie 2009

Ingrediente
-vinete, -usturoi, -mărar, -1l oţet+ 3l apă, -ulei cât este necesar, -piper, -frunze de dafin, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spală vinetele şi se taie felii. Se săreză şi se pun la scurs câteva ore sau de seara până dimineaţa.
Se prăjesc felii de vinetele. După ce toate vinetele au fost prăjite, se pun în borcane de 800ml astfel:
un rând vinete, peste care se pune usturoi tăiat feliuţe şi marar de asemeni tocat, iar un rând vinete, usturoi, mărar şi aşa până se umple borcanul. Se toarnă oţetul (fiert înainte cu apă, boabe de piper şi foi de dafin)rece. Se lasă până a doua zi când se completeză cu amestecul de oţet şi apă şi se capsează.
Pot fi mâncate ca aperitiv sau garnitură la friptură,la iahnia de fasole, la mâncarea de cartofi etc...
Eu o mănânc foarte bine în timpul postului de crăciun.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salata de vinete cu rosii si usturoi

Salata de vinete cu rosii si usturoi

Vinetele le coacem fie intr-o tava in cuptor, fie pe o tabla pe ochiul aragazului. Le coacem bine

3 voturi    0 comentarii
30 min
Salate reci
Salata de vinete cu ceapa si maioneza de usturoi

Salata de vinete cu ceapa si maioneza de usturoi

Vinetele le-am copt,le-am decojit si le-am lasat la scurs.Am pregatit maioneza,la urma am pus usturoi

8 voturi    11 comentarii
35 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • -vinete
  • -usturoi
  • -mărar
  • -1l oţet+ 3l apă
  • -ulei cât este necesar
  • -piper
  • -frunze de dafin
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti murati in otet