autor:

mariana scarlat

» » Conserve si muraturi

Vinete cu usturoi

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 septembrie 2009

Ingrediente
-vinete, -usturoi, -mărar, -1l oţet+ 3l apă, -ulei cât este necesar, -piper, -frunze de dafin, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spală vinetele şi se taie felii. Se săreză şi se pun la scurs câteva ore sau de seara până dimineaţa.
Se prăjesc felii de vinetele. După ce toate vinetele au fost prăjite, se pun în borcane de 800ml astfel:
un rând vinete, peste care se pune usturoi tăiat feliuţe şi marar de asemeni tocat, iar un rând vinete, usturoi, mărar şi aşa până se umple borcanul. Se toarnă oţetul (fiert înainte cu apă, boabe de piper şi foi de dafin)rece. Se lasă până a doua zi când se completeză cu amestecul de oţet şi apă şi se capsează.
Pot fi mâncate ca aperitiv sau garnitură la friptură,la iahnia de fasole, la mâncarea de cartofi etc...
Eu o mănânc foarte bine în timpul postului de crăciun.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Vinete pane cu sos de usturoi

Vinete pane cu sos de usturoi

Se curata vinetele de coaja si se taie felii de 6-7 mm grosime. Se pudreaza cu putina sare si se

68 voturi    18 comentarii
40 min
Sosuri
vinete la gratar cu usturoi

vinete la gratar cu usturoi

Se taie vinetele rondele de cca 1 cm grosime si se prajesc pe gratar pe ambele parti pana se inmoaie.

12 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • -vinete
  • -usturoi
  • -mărar
  • -1l oţet+ 3l apă
  • -ulei cât este necesar
  • -piper
  • -frunze de dafin
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de catina