autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VINETE GATITE CA IN GRECIA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
4 vinete potrivite, 250g telemea de capra, 4 catei de usturoi, 6 rosii, 1 legatura patrunjel verde, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit, Pentru sos:, 3 oua, 2 linguri telemea de capra rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele,se taie pe lungime(ies 16 buc),se sareaza si se lasa la scurs.Apoi se trec prin jet de apa rece,se sterg foarte bine,iar apoi se prajesc in ulei pe ambele parti.Se scot pe un servet absorbant de hartie.Rosiile se oparesc si apoi se decojesc si se taie rondele.Branza se da pe razatoare.Se ia o tava din yena,se aseaza un rand de vinete,branza rasa si unul de rosii si se presara verdeata,sare si piper dupa gust.(atentie la sare ca are si branza).Se contiunua pana se termina feliile de vinete.Cele 3 oua se bat si se amesteca cu 2 linguri branza rasa,apoi se toarna peste vinete.Se da tava la cuptorul incins la 180gC timp de 40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "VINETE GATITE CA IN GRECIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez chinezesc

Orez chinezesc

Fierbeti mai intai orezul. Spalti orezul sub jet de apa pana cand apa va ramane limpede ca pentru

21 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu bacon ,mazare &frisca(reteta frantuzeasca)

Tarta cu bacon ,mazare &frisca(reteta frantuzeasca)

Intr-un bol amestecati faina cu sarea si untul pana obtineti un amestec nisipos(ca un pesmet).Adaugati

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Super !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Sigur am sa o testez si aceasta reteta,bravo Silvi0ara,felicitari pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete potrivite
  • 250g telemea de capra
  • 4 catei de usturoi
  • 6 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 3 oua
  • 2 linguri telemea de capra rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tocanita de pipota cu ciuperci