autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VINETE GATITE CA IN GRECIA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
4 vinete potrivite, 250g telemea de capra, 4 catei de usturoi, 6 rosii, 1 legatura patrunjel verde, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit, Pentru sos:, 3 oua, 2 linguri telemea de capra rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele,se taie pe lungime(ies 16 buc),se sareaza si se lasa la scurs.Apoi se trec prin jet de apa rece,se sterg foarte bine,iar apoi se prajesc in ulei pe ambele parti.Se scot pe un servet absorbant de hartie.Rosiile se oparesc si apoi se decojesc si se taie rondele.Branza se da pe razatoare.Se ia o tava din yena,se aseaza un rand de vinete,branza rasa si unul de rosii si se presara verdeata,sare si piper dupa gust.(atentie la sare ca are si branza).Se contiunua pana se termina feliile de vinete.Cele 3 oua se bat si se amesteca cu 2 linguri branza rasa,apoi se toarna peste vinete.Se da tava la cuptorul incins la 180gC timp de 40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "VINETE GATITE CA IN GRECIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez simplu cu morcov

Orez simplu cu morcov

In uleiul incins se caleste ceapa si morcovul; se adauga condimentele, apoi orezul, care in prealabil

8 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana

Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana

Se fierb cartofi intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine, se lasa un pic dupa ce au fost scosi

38 voturi    15 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Super !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Sigur am sa o testez si aceasta reteta,bravo Silvi0ara,felicitari pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete potrivite
  • 250g telemea de capra
  • 4 catei de usturoi
  • 6 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 3 oua
  • 2 linguri telemea de capra rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii