autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VINETE GATITE CA IN GRECIA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
4 vinete potrivite, 250g telemea de capra, 4 catei de usturoi, 6 rosii, 1 legatura patrunjel verde, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit, Pentru sos:, 3 oua, 2 linguri telemea de capra rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele,se taie pe lungime(ies 16 buc),se sareaza si se lasa la scurs.Apoi se trec prin jet de apa rece,se sterg foarte bine,iar apoi se prajesc in ulei pe ambele parti.Se scot pe un servet absorbant de hartie.Rosiile se oparesc si apoi se decojesc si se taie rondele.Branza se da pe razatoare.Se ia o tava din yena,se aseaza un rand de vinete,branza rasa si unul de rosii si se presara verdeata,sare si piper dupa gust.(atentie la sare ca are si branza).Se contiunua pana se termina feliile de vinete.Cele 3 oua se bat si se amesteca cu 2 linguri branza rasa,apoi se toarna peste vinete.Se da tava la cuptorul incins la 180gC timp de 40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "VINETE GATITE CA IN GRECIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei cu salata de cuscus

Ardei cu salata de cuscus

Cuscusul se pune intr-un castron si se toarna apa fierbinte proportional.(la 4 linguri cuscus cam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi

Piure de cartofi

Se curata cartofii de coaja. Se taie cuburi de marime medie si se pun la fiert intr-o oala cu 2 lingurte

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Super !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Sigur am sa o testez si aceasta reteta,bravo Silvi0ara,felicitari pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete potrivite
  • 250g telemea de capra
  • 4 catei de usturoi
  • 6 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 3 oua
  • 2 linguri telemea de capra rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Piept de pui cu morcovi in suc de portocale