autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete gratinate

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
4 vinete potrivit de mari, lingura de unt moale, pesmet, 1 ceasca parmezan ras(se poate folosi si cascaval), faina, ulei pentru prajit vinetele, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Vinetele se taie rondele sau felii in lung si se presara cu sare ;dupa 10 min se sterg cu un servetel,se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte

Un vas termorezistent se unge cu unt,se pune un strat de vinete ,apoi se presara pesmet si deasupra brinza rasa .Se procedeaza asa pina se termina vinetele.Deasupra se pune mai multa brinza si bucatele de unt .

Se da la cuptor moderat pina se rumeneste

Se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete gratinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete Gratinate

Vinete Gratinate

Tăiem vinetele în cubuleţe. Lăsaţi-le la înăbuşit, pe foc mic, într-o cratiţă sau două,

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Vinete gratinate

Vinete gratinate

Vanata inainte de a o introduce in cuptor,o taiem felii,o presaram cu sare fina si o tinem pe servetel

4 voturi    8 comentarii
2h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 vinete potrivit de mari
  • lingura de unt moale
  • pesmet
  • 1 ceasca parmezan ras(se poate folosi si cascaval)
  • faina
  • ulei pentru prajit vinetele
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

7 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada de spanac cu branza Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Zama de pastai cu afumatura