autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete gratinate

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
4 vinete potrivit de mari, lingura de unt moale, pesmet, 1 ceasca parmezan ras(se poate folosi si cascaval), faina, ulei pentru prajit vinetele, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Vinetele se taie rondele sau felii in lung si se presara cu sare ;dupa 10 min se sterg cu un servetel,se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte

Un vas termorezistent se unge cu unt,se pune un strat de vinete ,apoi se presara pesmet si deasupra brinza rasa .Se procedeaza asa pina se termina vinetele.Deasupra se pune mai multa brinza si bucatele de unt .

Se da la cuptor moderat pina se rumeneste

Se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete gratinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete gratinate

Vinete gratinate

Spalati vanata, o stergeti si feliati rondele de circa 1 cm. Sarati si lasati 10 minute sa iasa eventuala

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete gratinate

Vinete gratinate

Vanata spalata,uscata,taiata cubulete,pudrata cu sare,se caleste in putin ulei iar dupa ce s-a rumenit,se

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 vinete potrivit de mari
  • lingura de unt moale
  • pesmet
  • 1 ceasca parmezan ras(se poate folosi si cascaval)
  • faina
  • ulei pentru prajit vinetele
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Curcan Bolognese