autor:

zana b.

» » Conserve si muraturi

VINETE IMPANATE

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
3 kg vinete, kg ceapa, rosii,sare,delikat,piper,1 capatana usturoi,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Vinetele le tai rondele groase de un deget,le dai prin sare si le lasi 1/2 ora sa se scurga.Apoi le prajesti,dar nu prea tare,in ulei.Ceapa se toaca marunt,rosiile se curata de pielite si se toaca cuburi.
Se prepara un sos din ceapa calita ,rosii,delikat,sare,piper si 2 pahare cu apa.
Intr-o cratita cu margini inalte pui alternativ vinete si sos,iar la fiecare rand se pun feliute de usturoi.Se da la cuptor cratita la foc mic,si cand este gata se asaza in borcane pe care le sterlizezi,la bain-marie.
Daca ti-a placut reteta noastra "VINETE IMPANATE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
castraveciori murati

castraveciori murati

Se fierbe apa cu sarea se lasa la limpezit. Se aseaza straturile de castraveciori, feliile de

14 voturi    8 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Kapia copti la borcan

Kapia copti la borcan

Ardeiii spalati,uscati,se pun la copt pe gratar sau in cuptor;dupa ce s-au curatat de coaja,se rup

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
dulceata de capsuni