Se curata vinetele de coaja si se taie rondele - nici prea subtiri, nici prea groase si se lasa putin cu sare sa se inmoaie putin.
Dupa ce s-au muiat putin cam intr-o ora le prajim putin in ulei incins - atat cat sa prinda o culoare putin maronie si sa se inmoaie (sa intre furculita usor in bucata de vanata).
Le scoatem intr-un castron mai mare fara sa le stoarcem prea mult de ulei si le rupem in bucatele mai mici cu ajutorul furculitei.
Ardeii iuti si cateii de usturoi se vor taia rondele si se vor amesteca cu vinetele.
Peste aceasta compozitie se va turna otetul, apa si sarea - dupa gust.(astea vor fi preparate intr-o cratita separat)
Se pot pune in borcane pentru iarna sau se pot servii ca si muratura,garnitura...
Pofta buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii