autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Vinete la borcan

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
5 kg vinete, 1 l ulei, 1 lingura sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

36 voturi

Mod de preparare

Coci vinetele, le cureti si le lasi la scurs cateva ore. Asezi vinetele in borcane. Clocotesti uleiul in care ai adaugat sare (numai dupa gust, fara exces).Torni uleiul fierbinte peste vinete, capsezi, dai la cuptorul incins pentru 20 minute. Invelesti in paturi si lasi pana se racesc. Pastrezi in beci sau in camara.Iarna le mixezi si ai salata de viete gata
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salatã de vinete cu mãsline si anason  la borcan (Beringelas em Conserva)

Salatã de vinete cu mãsline si anason la borcan (Beringelas em Conserva)

Aceastã salatã de vinete o putem servi cu un fel principal, deasemenea ca aperitiv sau decor... 1)Taie

4 voturi    4 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de prune decojite

Dulceata de prune decojite

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si

6 voturi    4 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine):

    Azi am pus vinete la borcan ,in ulei,dupa aceasta reteta.Sper sa tina vinetele ptr. iarna.Eu le puneam la congelator in pungi,dar am vazut reteta aceasta si am zis ca merita sa incerc.In acest fel pun altceva in congelator.Nu stiam de aceasta reteta.Mersi mult Cely!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    razasul , 29 septembrie 2009

    reteta este simpla si pare buna, daca intradevar este asa, pentruca acum o pun in practica, si se pastreaza bine pentru iarna, multumesc mult, anticipat!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

    Am pregatit si eu aceasta reteta,sper sa tina.

  • Fara foto

    nico , 09 august 2009

    Aveam si eu aceasta reteta, dar cu vinetele tocate iar deasupra, se pune un praf de salicilat.Sunt foarte bune si se pastreaza toata iarna.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      O idee originala,felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Super ingenioasa ideea,felicitari

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

36 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

69 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

razasul

reteta este simpla si pare buna, daca intradevar este asa, pentruca acum o pun in practica, si se pastreaza bine pentru iarna, multumesc mult, anticipat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Cum să păstrăm verdeaţa proaspătă la frigider?