autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

vinete la borcan

Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2005

Ingrediente
vinete, rosii

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

47 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele direct pe flacara aragazului (ramin albe). Dupa ce s-au copt se pun pe un plan inclinat sa se scurga sucul amarui din ele. Se curata bine. Optional se pot toca sau se desfac in fisii. Se pun in borcane (tocate sau fisii)
avind grija sa nu ramina goluri intre ele. Borcanele nu se umplu, se lasa cam 3 cm de la gura borcanului. Dupa ce s-au pus vinetele in borcane, se aseaza cite o jumatate de rosie (cu partea bombata in sus), se inchid foarte bine borcanele si se sterilizeaza 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "vinete la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salatã de vinete cu mãsline si anason  la borcan (Beringelas em Conserva)

Salatã de vinete cu mãsline si anason la borcan (Beringelas em Conserva)

Aceastã salatã de vinete o putem servi cu un fel principal, deasemenea ca aperitiv sau decor... 1)Taie

4 voturi    4 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet (la rece)

Gogosari in otet (la rece)

Spalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Ii curatam de cotoare si seminte ,ii taiem in jumatati sau

17 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Oniciuc , 24 septembrie 2013

    De ce se pyne si rosie, nu fermenteaza?

  • Fara foto

    maria georgescu (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Sterilizare:dupa ce s-au inchis foarte bine borcanele(pe cit posibil borcanele sa fie de aceeasi marime), se pun pe fundul unei cratiei sau tavi ziare, se aseaza borcanele in cratita sau in tava, se adauga apa . Apa trebuie sa ajunga pina la nivelul compozitiei din borcan. Se pune cratita pe foc mic (tava la cuptor, tot la foc mic)si se lasa sa fiarba (cit este indicat in reteta).Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca si se depoziteaza in camara.Verificarea borcanelor: daca ciocanim in capacul borcanului trebuie sa se auda un zgomot infundat, acesta e semnul ca sunt ok, daca suna a gol inseamna ca borcanul nu a fost bine inchis , se reia operatia de sterilizare sau se consuma.

  • Fara foto

    daniela , 29 octombrie 2009

    Ce inseamna se sterilizeaza ?!

    • Fara foto

      maria georgescu (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      conditia esentiala este sa fie sterilizate:adica la bain marie, nu se pune ulei, uleiul orict de curat este rincezeste. Din proprie exeprienta: stau foarte bine.

    • Fara foto

      Gabryo , 16 septembrie 2009

      Scuze ca repet intrebarea lui zana b., insa, chiar as vrea sa pun vinete pentru iarna si nu le-as mai baga la congelator: chiar tin asa fara nimic? imi aduc aminte ca mama mea punea in borcane intr-adevar, dar cu ulei si le fierbea la Bell-Mary. Multumesc si scuze ca insist.

    • Fara foto

      maria georgescu (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Nu se pune ulei, nu se pune sare, nu se pune piper, nu se pune absolut nimic.Conditia esentiala este sa fie inchise borcanele si sterilizate.Cind se prepare atunci se pune tot ceea ce iti place in ele.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Lasam asa vinetele fara ulei,sare...sau eu stiu?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

47 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

maria georgescu (Chef de cuisine)

Sterilizare:dupa ce s-au inchis foarte bine borcanele(pe cit posibil borcanele sa fie de aceeasi marime), se pun pe fundul unei cratiei sau tavi ziare, se aseaza borcanele in cratita sau in tava, se adauga apa . Apa trebuie sa ajunga pina la nivelul compozitiei din borcan. Se pune cratita pe foc mic (tava la cuptor, tot la foc mic)si se lasa sa fiarba (cit este indicat in reteta).Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca si se depoziteaza in camara.Verificarea borcanelor: daca ciocanim in capacul borcanului trebuie sa se auda un zgomot infundat, acesta e semnul ca sunt ok, daca suna a gol inseamna ca borcanul nu a fost bine inchis , se reia operatia de sterilizare sau se consuma.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Rosii in bulion fara conservant