autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete la cuptor

   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
2 vinete mari (a 700 g fiecare),, sare, , 700 g rosii coapte, , 3 cepe, , 4 catei de usturoi, , o legatura de patrunjel, , o lingurita de oregano, , 6 linguri de untdelemn de masline., , Pentru sos:, o lingura de unt, , 2 linguri de faina, , 300 ml lapte, , 130 g cascaval sau telemea rasa (uscata), , piper alb, , nucsoara proaspat rasa, , 2 galbenusuri de ou, , 2 linguri de pulpa de rosii (bulion), , un praf de zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

135 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se presara cu sare si se lasa 15 minute sa se scurga. Se porneste cuptorul.



Rosiile se cojesc, se taie in doua si se curata de seminte (sucul care se scurge se aduna intr-o cana). Pulpa de rosii se toaca marunt. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt.



Se spala vinetele de sare, apoi se usuca cu o hartie absorbanta. Se unge o tava cu untdelemn si se pun vinetele cu gura in jos (pe partea taiata), apoi se dau la cuptor vreme de 20 de minute.



Se incinge intr-o tigaie untdelemnul si se caleste ceapa si usturoiul, pana se inmoaie si devin aurii.



Intre timp, se pregateste sosul: se inmoaie untul pe flacara potrivita, se adauga faina, amestecand. Se pune laptele si se lasa totul pe foc mic vreme de 5 minute, amestecand mereu, pana ce sosul este legat. Se adauga cascavalul sau branza rasa, sarea, piperul si nucsoara. Se ia vasul de pe foc si se amesteca repede in sos cele doua galbenusuri de ou.



Peste ceapa si usturoiul din tigaie se pun rosiile si ierburile aromate si se lasa totul sa fiarba 10 minute, pana se obtine un piure mai gros.



Se scot vinetele din cuptor si li se face o mica scobitura. Partea scoasa se toaca si se amesteca cu rosiile. Se pune din nou pe foc cateva minute, adaugandu-se sare, piper si zahar. Se pun vinetele intr-un vas plat de yena, se umplu cu tocatura de rosii si se acopera cu sosul alb. Restul de cascaval se presara deasupra.



Bulionul de rosii se amesteca cu zeama scursa de la scoaterea semintelor, cu 150 ml apa si doua linguri de untdelemn. Se sareaza putin si se toarna peste vinete. Se baga la cuptor vreme de 25 de minute, pana ce suprafata devine maro-deschis.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete la cuptor cu soia si ciuperci

Vinete la cuptor cu soia si ciuperci

Vinetele se curata de coaja si se pun la fiert 10 minute, dupa ce au devenit moi se pun la scurs. Soia

2 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o

20 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    E super aceasta reteta !

  • Fara foto

    Lumi , 07 aprilie 2010

    Excelenta reteta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

135 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mari (a 700 g fiecare),
  • sare
  • 700 g rosii coapte
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • o lingurita de oregano
  • 6 linguri de untdelemn de masline.
  • Pentru sos:
  • o lingura de unt
  • 2 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 130 g cascaval sau telemea rasa (uscata)
  • piper alb
  • nucsoara proaspat rasa
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de pulpa de rosii (bulion)
  • un praf de zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Mancarica de fasole boabe