autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 persoane): o vanata frumoasa (sau doua mai mici), , 2 rosii mari, , 2 catei de usturoi, , 100 g smantana, , 50 g cascaval ras, , 50 g unt, , o lingura faina, , 1 1/2 ceasca lapte, , sare, , unt pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala vanata, se zvanta, se taie codita si apoi se taie rondele groase de 1 cm. Se sareaza rondelele si se prajesc in unt incins, pana ce se rumenesc pe ambele parti (se prajesc repede, ca sa nu absoarba prea mult unt). Din 25 g de unt, faina si laptele se face un sos alb, nu prea gros, care se toarna intr-o forma. Se asaza deasupra rondelele de vanata una langa alta si pe fiecare se toarna putin usturoi pisat amestecat cu apa (mujdei). Apoi se pune cate-o felie de rosie, putin cascaval ras, putin unt si cate o lingura de smantana groasa, se baga la cuptor si se lasa circa 30 de minute. Se servesc calde.
Sosul alb: Intr-o craticioara se fierbe laptele cu untul si cand clocoteste se toarna faina desfacuta cu putina apa rece, amestecand intruna ca sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa fiarba 15 minute si se adauga sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Vinetele se taie pe lungime in doua, se scobesc iar miezul se taie cuburi la fel ca si rosiile decojite,

11 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute. Rosiile

40 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 persoane): o vanata frumoasa (sau doua mai mici)
  • 2 rosii mari
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g smantana
  • 50 g cascaval ras
  • 50 g unt
  • o lingura faina
  • 1 1/2 ceasca lapte
  • sare
  • unt pentru prajit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Cartofi frantuzesti fara oua fierte