autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 persoane): o vanata frumoasa (sau doua mai mici), , 2 rosii mari, , 2 catei de usturoi, , 100 g smantana, , 50 g cascaval ras, , 50 g unt, , o lingura faina, , 1 1/2 ceasca lapte, , sare, , unt pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala vanata, se zvanta, se taie codita si apoi se taie rondele groase de 1 cm. Se sareaza rondelele si se prajesc in unt incins, pana ce se rumenesc pe ambele parti (se prajesc repede, ca sa nu absoarba prea mult unt). Din 25 g de unt, faina si laptele se face un sos alb, nu prea gros, care se toarna intr-o forma. Se asaza deasupra rondelele de vanata una langa alta si pe fiecare se toarna putin usturoi pisat amestecat cu apa (mujdei). Apoi se pune cate-o felie de rosie, putin cascaval ras, putin unt si cate o lingura de smantana groasa, se baga la cuptor si se lasa circa 30 de minute. Se servesc calde.
Sosul alb: Intr-o craticioara se fierbe laptele cu untul si cand clocoteste se toarna faina desfacuta cu putina apa rece, amestecand intruna ca sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa fiarba 15 minute si se adauga sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umpute cu carne la cuptor

Vinete umpute cu carne la cuptor

Se spala vinetele, li se taie codita apoi li se scoate miezul. Taiem ceapa, dam prin razatoarea

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 persoane): o vanata frumoasa (sau doua mai mici)
  • 2 rosii mari
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g smantana
  • 50 g cascaval ras
  • 50 g unt
  • o lingura faina
  • 1 1/2 ceasca lapte
  • sare
  • unt pentru prajit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Varza a`la Flory