Se taie coditele de la vinete (de preferinta vinete subtiri care nu au seminte multe), se spala si se taie rondele de cca. 1 cm grosime. Se presara cu sare si se lasa o ora, dupa care se storc si se prajesc in ulei. Separat se pune intr-un vas 1/2 l otet (diluat cu apa dupa gust) si se da un clocot, dupa care se stinge focul. Vinetele scoase din tigaia in care se prajesc se pun in vasul cu otet. Cind se termina de prajit, se taie usturoiul feliute si patrunjelul marunt si se amesteca cu vinetele puse in otet. Se asaza vinetele in borcane de 400 sau 800 gr. cu capac si se completeaza cu otetul din vas. Se pune capacul si se tin borcanele cu gura in jos pina se racesc.
Se servesc atit ca garnitura, cit si ca aperitiv
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii