autor:

Camelia Grosu

» » Conserve si muraturi

Vinete murate

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2010

Ingrediente
-eu am avut o sacosa de rafie plina cu vinete, -700g otet, -1400g apa, -2 linguri cu varf de sare, -4 linguri cu varf de zahar, -usturoi (fiecare pune cat doreste-eu pun mai mult ca imi place ce gust are asa acrit)

Dificultate: Medie Timp: 4h

18 voturi

Mod de preparare

Se iau vinetele, se spala bine si se taie in felii. Se presara cu sare, se amesteca bine si se lasa cam o ora sa se scurga toxinele din ele. Apoi le luam, le stoarcem usor si le prajim pe ambele fete, dupa care le punem pe toate intr-un lighean sa se raceasca. In timpul acesta pregatim otetul. De regula vinetele le fac pe le sfarsitul lui septembrie, dar anul asta productia a fost mai repede si a prins si caldurile astea si de frica am facut otetul mai concentrat ca sa fiu sigura ca tin, dar de regula fac o parte otet si trei parti apa. Deci, in timp ce se racesc vinetele am pregatit otetul o parte otet si doua parti apa, iar la fiecare litru de lichid 1 lingura cu varf de sare si 2 cu varf de zahar, si le-am fiert. Intre timp am curatat si usturoiul. Incepem si punem in borcane. Punem 2 polonice de otet diluat intr-un borcan de 800g, taiem cativa catei de usturoi, punem 3-4 vinete, le presam usor, apoi punem iar usturoi, iar vinete, pana se umple borcanul. Daca mai este nevoie se mai pune lichid. Lichidul nu trebuie sa fie fierbinte. Vinetele trebuie sa fie uleioase pentru ca iarna le da un gust bun. Se insurubeaza capacul bine si se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete murate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Vinete murate

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Gogosarii se spala, se curata de seminte si de cotoare si se taie felii. Se amesteca intr-o oala

30 voturi    11 comentarii
24h 20 min
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    O reteta minunata ! imi plac vinetele foarte mult, iar aceasta reteta e pe gustul meu:)

  • Alina_Stanescu

    Alina_Stanescu (Maestru bucatar) , 04 iulie 2012

    din astea se poate face mancare de vinete? suna interesant,eu doar coceam si bagam in pungi,la congelator

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Intre straturile de vinete eu pun in afara de usturoi si marar verde tocat. Este o nebunie! In general le mananc iarna in timpul postului de Craciun si daca mai raman si al celui de Pasti. Buna reteta!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 august 2010

      O reteta minunata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

18 voturi

Ingrediente

  • -eu am avut o sacosa de rafie plina cu vinete
  • -700g otet
  • -1400g apa
  • -2 linguri cu varf de sare
  • -4 linguri cu varf de zahar
  • -usturoi (fiecare pune cat doreste-eu pun mai mult ca imi place ce gust are asa acrit)

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Lia Maria (Chef de cuisine)

O reteta minunata ! imi plac vinetele foarte mult, iar aceasta reteta e pe gustul meu:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dovlecei murati