Se iau vinetele, se spala bine si se taie in felii. Se presara cu sare, se amesteca bine si se lasa cam o ora sa se scurga toxinele din ele. Apoi le luam, le stoarcem usor si le prajim pe ambele fete, dupa care le punem pe toate intr-un lighean sa se raceasca. In timpul acesta pregatim otetul. De regula vinetele le fac pe le sfarsitul lui septembrie, dar anul asta productia a fost mai repede si a prins si caldurile astea si de frica am facut otetul mai concentrat ca sa fiu sigura ca tin, dar de regula fac o parte otet si trei parti apa. Deci, in timp ce se racesc vinetele am pregatit otetul o parte otet si doua parti apa, iar la fiecare litru de lichid 1 lingura cu varf de sare si 2 cu varf de zahar, si le-am fiert. Intre timp am curatat si usturoiul. Incepem si punem in borcane. Punem 2 polonice de otet diluat intr-un borcan de 800g, taiem cativa catei de usturoi, punem 3-4 vinete, le presam usor, apoi punem iar usturoi, iar vinete, pana se umple borcanul. Daca mai este nevoie se mai pune lichid. Lichidul nu trebuie sa fie fierbinte. Vinetele trebuie sa fie uleioase pentru ca iarna le da un gust bun. Se insurubeaza capacul bine si se pun in camara.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii