Autor:
susu (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009
Ingrediente
2 vinete mari, 100 g telemea vaca sau oaie, 100 g branza de vaci, putina faina pentru prajit, patrunjel, marar, sare, piper, 1 ou pentru prajit, pesmet
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri de grosimea unei jumatati de deget. Se sareaza si se pun pe servetele sau un prosop absorbant de bucatarie. Se lasa asa 30 minute dupa care se intorc si se sareaza si pe cealalta parte. Se mai lasa 30 minute. Se sterg bine cu prosopul de lichid si se dau prin faina. Se scutura de surplusul de faina si se prajesc rapid in ulei incins pentru a deveni elastice si a se plia usor. Se pun din nou pe servetele la scurs si apoi se tamponeaza de ulei. Telemeaua se rade prin razatoarea mica si se amesteca cu branza de vaci, verdeata tocata marunt, foarte putina sare si piper. Compozitia astfel formata se aseaza pe partea mai lata a feliei de vanata si se pliaza. Se da prin oul batut si apoi prin pesmet. Sare se pune in functie de cat este de sarata telemeaua. Se prajesc in ulei incins si apoi se pun pe servetele la scurs. Eu am facut si cateva rulouri dar cele pliate sunt mai gustoase. Merge de minune o bere rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinetele pane sunt delicioase şi se fac în numai 10 minute.
Vinetele se curata de coaja si
6 voturi
0 comentarii
10 min
Se curata vinetele de coaja si se taie felii de 6-7 mm grosime. Se pudreaza cu putina sare si se
68 voturi
18 comentarii
40 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010
Super !