autor:

susu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete pane

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
2 vinete mari, 100 g telemea vaca sau oaie, 100 g branza de vaci, putina faina pentru prajit, patrunjel, marar, sare, piper, 1 ou pentru prajit, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri de grosimea unei jumatati de deget. Se sareaza si se pun pe servetele sau un prosop absorbant de bucatarie. Se lasa asa 30 minute dupa care se intorc si se sareaza si pe cealalta parte. Se mai lasa 30 minute. Se sterg bine cu prosopul de lichid si se dau prin faina. Se scutura de surplusul de faina si se prajesc rapid in ulei incins pentru a deveni elastice si a se plia usor. Se pun din nou pe servetele la scurs si apoi se tamponeaza de ulei. Telemeaua se rade prin razatoarea mica si se amesteca cu branza de vaci, verdeata tocata marunt, foarte putina sare si piper. Compozitia astfel formata se aseaza pe partea mai lata a feliei de vanata si se pliaza. Se da prin oul batut si apoi prin pesmet. Sare se pune in functie de cat este de sarata telemeaua. Se prajesc in ulei incins si apoi se pun pe servetele la scurs. Eu am facut si cateva rulouri dar cele pliate sunt mai gustoase. Merge de minune o bere rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pane in crusta crocanta

Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

18 voturi    4 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasilica Nita , 20 septembrie 2014

    Cred că este f bună

  • Gabriela_Solomon

    Gabriela_Solomon (Maestru bucatar) , 06 iulie 2014

    Pot sa folosesc dovlecei in loc de vinete?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 100 g telemea vaca sau oaie
  • 100 g branza de vaci
  • putina faina pentru prajit
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru prajit
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

9 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

14 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Salate reci

Gabriela_Solomon (Maestru bucatar)

Pot sa folosesc dovlecei in loc de vinete?

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chec aperitiv Chec aperitiv

Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se adauga apoi ingredientele in

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Aperitive
Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Ciorba de perisoare