autor:

susu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete pane

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
2 vinete mari, 100 g telemea vaca sau oaie, 100 g branza de vaci, putina faina pentru prajit, patrunjel, marar, sare, piper, 1 ou pentru prajit, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri de grosimea unei jumatati de deget. Se sareaza si se pun pe servetele sau un prosop absorbant de bucatarie. Se lasa asa 30 minute dupa care se intorc si se sareaza si pe cealalta parte. Se mai lasa 30 minute. Se sterg bine cu prosopul de lichid si se dau prin faina. Se scutura de surplusul de faina si se prajesc rapid in ulei incins pentru a deveni elastice si a se plia usor. Se pun din nou pe servetele la scurs si apoi se tamponeaza de ulei. Telemeaua se rade prin razatoarea mica si se amesteca cu branza de vaci, verdeata tocata marunt, foarte putina sare si piper. Compozitia astfel formata se aseaza pe partea mai lata a feliei de vanata si se pliaza. Se da prin oul batut si apoi prin pesmet. Sare se pune in functie de cat este de sarata telemeaua. Se prajesc in ulei incins si apoi se pun pe servetele la scurs. Eu am facut si cateva rulouri dar cele pliate sunt mai gustoase. Merge de minune o bere rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pane

Vinete pane

Intr-un castron mai mare se amesteca faina, ouale, uleiul, piperul, cimbrul, drojdia, patrunjelul

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pane cu urda si ardei gras

Vinete pane cu urda si ardei gras

Spalam vanata si o taiem in rondele de 6-8mm grosime, le asezam pe un servet absorbant, le pudram

13 voturi    9 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasilica Nita , 20 septembrie 2014

    Cred că este f bună

  • Gabriela_Solomon

    Gabriela_Solomon (Maestru bucatar) , 06 iulie 2014

    Pot sa folosesc dovlecei in loc de vinete?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 100 g telemea vaca sau oaie
  • 100 g branza de vaci
  • putina faina pentru prajit
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru prajit
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

9 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

14 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Salate reci

Gabriela_Solomon (Maestru bucatar)

Pot sa folosesc dovlecei in loc de vinete?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu conopida la cuptor Ardei umpluti cu conopida la cuptor

Conopida desfacută buchețele se fierbe 10 minute în apă cu sare; După ce s-a fiert, se scurge apa și se lasă la racit: Ardeii

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de vita (de post)