autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete pane cu multe condimente

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
ngrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete, , 1/2 lingurita boabe de coriandru, , 1 lingurita paprica (boia), , 1/2 lingurita piper rosu de Cayenne, , 100 g faina, , 100 g zeamil, , 15 cl bere, , 15 g praf de copt, , 1 galbenus,, ulei pentru prajit, , sare grunjoasa, , sare normala.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Amestecati bine, intr-un castron, faina si zeamilul cu praful de copt, berea, galbenusul, sarea si 10 cl de apa. Acoperiti vasul cu folie de plastic si dati-l cel putin o ora la frigider.
Spalati vinetele, indepartati extremitatile si taiati-le, apoi, rondele groase de 3 mm. Pudrati-le cu sare grunjoasa si lasati-le sa zemuiasca 15 minute. Zvantati-le cu hartie absorbanta, presarati peste ele condimentele si asezati-le una peste alta, doua cate doua.
Incingeti uleiul, dati prin aluatul preparat anterior cate 2 felii lipite si prajiti-le - cate un minut pe fiecare parte - in uleiul incins. Lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta si sarati-le. Procedati la fel pana ce le prajiti pe toate si tineti-le la cald pana cand le serviti (in gura cuptorului incins).
Serviti vinetele calde cu un sos de menta, pe care-l preparati amestecand 200 g iaurt, 50 g de menta proaspata taiata marunt, 1 varf de cutit de chimen macinat si zeama unei jumatati de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu multe condimente" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Broccoli cu rosii

Broccoli cu rosii

Se rupe broccoli in buchetele si se pun in apa rece. Intr-o craticioara puneti la fiert buchetelele

7 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole verde pastai cu ciuperci si pui

Fasole verde pastai cu ciuperci si pui

Am pus carnea la marinat cu apa,un pic vin alb,condimente,bucatele de ceapa si usturoi. Am lasat-o

13 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • ngrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru
  • 1 lingurita paprica (boia)
  • 1/2 lingurita piper rosu de Cayenne
  • 100 g faina
  • 100 g zeamil
  • 15 cl bere
  • 15 g praf de copt
  • 1 galbenus,
  • ulei pentru prajit
  • sare grunjoasa
  • sare normala.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Aperitiv de andive cu gorgonzola