autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete pane cu multe condimente

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
ngrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete, , 1/2 lingurita boabe de coriandru, , 1 lingurita paprica (boia), , 1/2 lingurita piper rosu de Cayenne, , 100 g faina, , 100 g zeamil, , 15 cl bere, , 15 g praf de copt, , 1 galbenus,, ulei pentru prajit, , sare grunjoasa, , sare normala.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Amestecati bine, intr-un castron, faina si zeamilul cu praful de copt, berea, galbenusul, sarea si 10 cl de apa. Acoperiti vasul cu folie de plastic si dati-l cel putin o ora la frigider.
Spalati vinetele, indepartati extremitatile si taiati-le, apoi, rondele groase de 3 mm. Pudrati-le cu sare grunjoasa si lasati-le sa zemuiasca 15 minute. Zvantati-le cu hartie absorbanta, presarati peste ele condimentele si asezati-le una peste alta, doua cate doua.
Incingeti uleiul, dati prin aluatul preparat anterior cate 2 felii lipite si prajiti-le - cate un minut pe fiecare parte - in uleiul incins. Lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta si sarati-le. Procedati la fel pana ce le prajiti pe toate si tineti-le la cald pana cand le serviti (in gura cuptorului incins).
Serviti vinetele calde cu un sos de menta, pe care-l preparati amestecand 200 g iaurt, 50 g de menta proaspata taiata marunt, 1 varf de cutit de chimen macinat si zeama unei jumatati de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu multe condimente" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de vinete si dovlecei

Salata de vinete si dovlecei

Se coc vinetele, se curata si se pun la scurs. Se spala,si se taie rosiile si se pun la scurs. Se

4 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rostii de cartofi si hrean

Rostii de cartofi si hrean

1.Se storc in mana cartofii rasi, apoi se pun intr-un castron.Se adauga ouale, faina, hreanul, ceapa

14 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • ngrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru
  • 1 lingurita paprica (boia)
  • 1/2 lingurita piper rosu de Cayenne
  • 100 g faina
  • 100 g zeamil
  • 15 cl bere
  • 15 g praf de copt
  • 1 galbenus,
  • ulei pentru prajit
  • sare grunjoasa
  • sare normala.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi inabusiti cu friptura de pui