autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete pane cu multe condimente

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
ngrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete, , 1/2 lingurita boabe de coriandru, , 1 lingurita paprica (boia), , 1/2 lingurita piper rosu de Cayenne, , 100 g faina, , 100 g zeamil, , 15 cl bere, , 15 g praf de copt, , 1 galbenus,, ulei pentru prajit, , sare grunjoasa, , sare normala.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Amestecati bine, intr-un castron, faina si zeamilul cu praful de copt, berea, galbenusul, sarea si 10 cl de apa. Acoperiti vasul cu folie de plastic si dati-l cel putin o ora la frigider.
Spalati vinetele, indepartati extremitatile si taiati-le, apoi, rondele groase de 3 mm. Pudrati-le cu sare grunjoasa si lasati-le sa zemuiasca 15 minute. Zvantati-le cu hartie absorbanta, presarati peste ele condimentele si asezati-le una peste alta, doua cate doua.
Incingeti uleiul, dati prin aluatul preparat anterior cate 2 felii lipite si prajiti-le - cate un minut pe fiecare parte - in uleiul incins. Lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta si sarati-le. Procedati la fel pana ce le prajiti pe toate si tineti-le la cald pana cand le serviti (in gura cuptorului incins).
Serviti vinetele calde cu un sos de menta, pe care-l preparati amestecand 200 g iaurt, 50 g de menta proaspata taiata marunt, 1 varf de cutit de chimen macinat si zeama unei jumatati de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu multe condimente" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole boabe la cuptor

Fasole boabe la cuptor

Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat in apa cu sare cu 12 ore inainte de a o gati. Se

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • ngrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru
  • 1 lingurita paprica (boia)
  • 1/2 lingurita piper rosu de Cayenne
  • 100 g faina
  • 100 g zeamil
  • 15 cl bere
  • 15 g praf de copt
  • 1 galbenus,
  • ulei pentru prajit
  • sare grunjoasa
  • sare normala.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de legume