Amestecati bine, intr-un castron, faina si zeamilul cu praful de copt, berea, galbenusul, sarea si 10 cl de apa. Acoperiti vasul cu folie de plastic si dati-l cel putin o ora la frigider.
Spalati vinetele, indepartati extremitatile si taiati-le, apoi, rondele groase de 3 mm. Pudrati-le cu sare grunjoasa si lasati-le sa zemuiasca 15 minute. Zvantati-le cu hartie absorbanta, presarati peste ele condimentele si asezati-le una peste alta, doua cate doua.
Incingeti uleiul, dati prin aluatul preparat anterior cate 2 felii lipite si prajiti-le - cate un minut pe fiecare parte - in uleiul incins. Lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta si sarati-le. Procedati la fel pana ce le prajiti pe toate si tineti-le la cald pana cand le serviti (in gura cuptorului incins).
Serviti vinetele calde cu un sos de menta, pe care-l preparati amestecand 200 g iaurt, 50 g de menta proaspata taiata marunt, 1 varf de cutit de chimen macinat si zeama unei jumatati de lamaie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii