autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Vinete pane cu sos de usturoi si cascaval

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2009

Ingrediente
3 vinete mari, cascaval, 2 oua, 150 gr faina, un pic de apa( de preferat minerala)/sifon, condimente:sare.piper,marar, 4-5 catei de usturoi, 1 jumatate cana iaurt, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata vinetele, se taie rondele, se presara sare si se lasa la scurs pe hartie absorbanta. Intre timp se prepara compozitia pentru pane. Se bat ouale cu sare si pier adaugandu-se treptat faina si apa pana se obtine o compozitie ceva mai subtire decat smantana. Dupa ce vinetele s-au scurs de apa se trec prin compozitia de pane si se rumenesc in tigaie. Eu cand le scot le asez din nou pe hartie absorbanta. Vinetele absorb foarte mult ulei la prajire si s-ar putea sa fie gretoase.



Se aseaza vinetele pane intr-un castron mai larg.Deasupra lor se razuie cascaval si se presara un pic de marar( fie el si uscat),



Se prepara sosul de usturoi.Se piseaza cateii de usturoi.Se adauga un pic de sare, piper, ulei si iaurtul.Se obtine un sos omogen care se toarna peste vinete.



Se pot servi atat calde cat si reci, ca si aperitiv.

Pofta mare:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu sos de usturoi si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Varzari

Varzari

1. Pregatim aluatul astfel: intr-un castronel punem drojdia la inmuiat impreuna cu cateva linguri

15 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Cartofi spalati ii punem la fiert si ii lasam pana cand ii putem starpunge usor cu ajutorul unei

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 07 ianuarie 2014

    La fel se pot prepera si doviecei ,ambele sint f. bune

  • Fara foto

    Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

    Merita incercate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete mari
  • cascaval
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • un pic de apa( de preferat minerala)/sifon
  • condimente:sare.piper,marar
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 jumatate cana iaurt
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar

Din oua, faina, un praf de sare apa si lapte se face aluatul de clatite clasic. Eu intai bat ouale

3 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Salata orientala de vara

Salata orientala de vara

Se spala cartofii si se fieb in coaja. Se lasa la racit si se taie in cubulete. Ceapa se taie julien,se

23 voturi    5 comentarii
30 min
Salate reci
Conopida a la Jamie

Conopida a la Jamie

Conopida se fierbe in apa cu sare intreaga. In uleiul incins se arunca ceapa rosie sa se inmoaie

3 voturi    10 comentarii
1h
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Rulouri de pui cu leurda