autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Vinete pane cu sos de usturoi si cascaval

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2009

Ingrediente
3 vinete mari, cascaval, 2 oua, 150 gr faina, un pic de apa( de preferat minerala)/sifon, condimente:sare.piper,marar, 4-5 catei de usturoi, 1 jumatate cana iaurt, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata vinetele, se taie rondele, se presara sare si se lasa la scurs pe hartie absorbanta. Intre timp se prepara compozitia pentru pane. Se bat ouale cu sare si pier adaugandu-se treptat faina si apa pana se obtine o compozitie ceva mai subtire decat smantana. Dupa ce vinetele s-au scurs de apa se trec prin compozitia de pane si se rumenesc in tigaie. Eu cand le scot le asez din nou pe hartie absorbanta. Vinetele absorb foarte mult ulei la prajire si s-ar putea sa fie gretoase.



Se aseaza vinetele pane intr-un castron mai larg.Deasupra lor se razuie cascaval si se presara un pic de marar( fie el si uscat),



Se prepara sosul de usturoi.Se piseaza cateii de usturoi.Se adauga un pic de sare, piper, ulei si iaurtul.Se obtine un sos omogen care se toarna peste vinete.



Se pot servi atat calde cat si reci, ca si aperitiv.

Pofta mare:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu sos de usturoi si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Mujver turcesc - chiftelute de dovlecei

Mujver turcesc - chiftelute de dovlecei

Se dau dovleceii prin razatoare (prin cea mai mare), se pune ıntr-un vas de sticla sau de portelan

5 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive
Salata de vinete, de vara, fara maioneza

Salata de vinete, de vara, fara maioneza

Se coc vinetele, se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca marunt. Se toaca cele 3 cepe si usturoiul,

10 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 07 ianuarie 2014

    La fel se pot prepera si doviecei ,ambele sint f. bune

  • Fara foto

    Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

    Merita incercate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete mari
  • cascaval
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • un pic de apa( de preferat minerala)/sifon
  • condimente:sare.piper,marar
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 jumatate cana iaurt
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar

Din oua, faina, un praf de sare apa si lapte se face aluatul de clatite clasic. Eu intai bat ouale

3 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Salata orientala de vara

Salata orientala de vara

Se spala cartofii si se fieb in coaja. Se lasa la racit si se taie in cubulete. Ceapa se taie julien,se

23 voturi    5 comentarii
30 min
Salate reci
Conopida a la Jamie

Conopida a la Jamie

Conopida se fierbe in apa cu sare intreaga. In uleiul incins se arunca ceapa rosie sa se inmoaie

3 voturi    10 comentarii
1h
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
PORUMB COPT