Reteta postata pe: 01 august 2009
Ingrediente
3 vinete mari, cascaval, 2 oua, 150 gr faina, un pic de apa( de preferat minerala)/sifon, condimente:sare.piper,marar, 4-5 catei de usturoi, 1 jumatate cana iaurt, ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Se spala si se curata vinetele, se taie rondele, se presara sare si se lasa la scurs pe hartie absorbanta. Intre timp se prepara compozitia pentru pane. Se bat ouale cu sare si pier adaugandu-se treptat faina si apa pana se obtine o compozitie ceva mai subtire decat smantana. Dupa ce vinetele s-au scurs de apa se trec prin compozitia de pane si se rumenesc in tigaie. Eu cand le scot le asez din nou pe hartie absorbanta. Vinetele absorb foarte mult ulei la prajire si s-ar putea sa fie gretoase.
Se aseaza vinetele pane intr-un castron mai larg.Deasupra lor se razuie cascaval si se presara un pic de marar( fie el si uscat),
Se prepara sosul de usturoi.Se piseaza cateii de usturoi.Se adauga un pic de sare, piper, ulei si iaurtul.Se obtine un sos omogen care se toarna peste vinete.
Se pot servi atat calde cat si reci, ca si aperitiv.
Pofta mare:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu sos de usturoi si cascaval" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive
Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii
9 voturi
4 comentarii
20 min
Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace.
Se intorc
0 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Aurelia Boncut , 07 ianuarie 2014
La fel se pot prepera si doviecei ,ambele sint f. bune