autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Sosuri

Vinete pane cu sos de usturoi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2009

Ingrediente
1-2 vinete tinere (aproximativ 750-800 g), 2 oua, 4-5 linguri faina, 6 linguri pesmet de casa (neprajit), 100 ml lapte, 200 ml ulei pentru prajit, cateva fire de patrunjel, cateva feliute de ardei rosu, sare, piper, curry, cimbru, condimente pentru friptura, , pentru sosul de usturoi:, 7-8 catei de usturoi, 1 galbenus, 1 lingurita mustar, 1 lingura otet sau zeama de lamaie, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors, 6 linguri ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

68 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si se taie felii de 6-7 mm grosime. Se pudreaza cu putina sare si se pun una peste alta in mai multe teancuri de cate 7-8 felii. Dupa 15 minute se storc de zeama (vezi video).
Intre timp preparati aluatul, putin mai consistent decat cel de clatite, din oua, faina, lapte, condimente pentru friptura, curry, piper, cimbru. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta, dati feliile de vinete prin aluat, apoi prin pesmet si prajiti-le pe ambele parti pana devin aurii, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta.

Preparati sosul de usturoi astfel: puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul si celelalte ingrediente, condimentati si mixati 15-20 secunde.

Asezati feliile de vinete pe marginea unui platou, in mijloc sosul de usturoi, eventual si felii de ou fiert si garnisiti cu bucatele de ardei rosu, rosii mici pentru decor, verdeata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pesto de leurda

Pesto de leurda

Desi sosul e relativ usor de preparat, frunzele de leurda s-au dovedit putin mai incapatanate la

4 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri
CIULAMA DE CIUPERCI

CIULAMA DE CIUPERCI

Ciupercile taiate felii subtiri se calesc cu impreuna cu putin morcov si telina in ulei incins.Dupa

21 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Elena (Maestru bucatar):

    Acum am pregatit-o si e foarte buna!

  • Fara foto

    Alexa (Bucatar sef):

    Super reteta! Am folosit-o de baza. Eu am facut vinete + cascaval pane si a iesit super gustos. Am urmat pasii de baza pana la datul prin pesmet de acolo am cam schimbat un pic. Am folosit cascaval hochland intre 2 felii am pus cateva rondele de vinete si leam dat prin aluat dupa aia am presarat cv pesmet si dupa aia in tigaie la foc micut. Am facut sosul de usturoi dinainte si lam pastrat la rece. Am ornat cu frunzulite de spanac tanar peste care am pus jumatate de rosie feliute, paneurile si sosul de usturoi si am mancat cu mare pofta! Data urmatoare voi incerca sa adaug si pasta de wasabi sau chilli verde pe/in cascaval!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Am preparat si eu aceasta reteta, este un deliciu, dar pe linga vinete am prajit si conopida. Foarte gustos sosul, felicitari!

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nunush Raileanu , 09 septembrie 2015

    pare bun ! am s-o incerc !

  • Fara foto

    Florian Oprea , 06 septembrie 2014

    Da buna reteta am sa o pun in aplicare!

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 26 august 2011

    delicioase!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte fine si aromate!*****

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Delicios

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      excelent,e de 5 stele!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Si eu am facut acest sos de usturoi si sotul a fost inebunit. Felicitari

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Multumesc. Sa imi spui cum a iesit.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Vai ce bunatate !!! Trebuie sa incerc si eu sosul...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Apetisante!Sosul cred ca face mancarea si mai gustoasa.Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • Fara foto

      menuca , 30 august 2009

      Fac pane vinete si dovlecel,dar acum am sa pun si sosul tau.

    • Fara foto

      Nadia , 30 august 2009

      Trebuie sa fie tare bune cu sos de usturoi alaturi. Trebuie sa incerc si eu!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Foarte interesanta reteta. Am facut si eu acum cateva zile. Mi-am notat insa reteta sosului de usturoi.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Este un deliciu.Si eu prepar des vinete si dovlecei pane sau la gratar cu sos alb...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Buna si interesanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

68 voturi

Ingrediente

  • 1-2 vinete tinere (aproximativ 750-800 g)
  • 2 oua
  • 4-5 linguri faina
  • 6 linguri pesmet de casa (neprajit)
  • 100 ml lapte
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva feliute de ardei rosu
  • sare
  • piper
  • curry
  • cimbru
  • condimente pentru friptura
  • pentru sosul de usturoi:
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Marian (Chef de cuisine)

delicioase!

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
CIULAMA DE CIUPERCI