autor:

husni

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete pane(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 03 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 03 decembrie 2009

Ingrediente
-o vinata mare, -2 ardei, -4 catei de usturoi, -cca 50 g cascaval, -sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Vinata,spalata,se curata si se taie felii,pe lung,de cca 1,5 cm grosime.Fiecarei felii i se face un \"buzunar\",adica se taie pe mijloc,cam pina la mijlocul feliei(vezi poza nr.2)
Apoi,se pune putina sare pe feliile de vinata;se presara,putina sare si-n \"buzunare\".Se pun intr-un castron,se lasa cam 20-25 minute.
Apoi se spala;se spala si-n \"buzunare\".Se usuca cu un prosop de bucatarie,curat,dupa care se umplu \"buzunarele\" cu umplutura,facuta asa:ardeii se coc,se curata,se taie patratele de cam 0,5/0,5 cm;apoi, se amesteca cu usturoiul zdrobit si cascavalul ras;se mesteca bine;se potriveste de sare si piper.
Feliile de vinata,umplute,se dau prin faina,ou, pesmet.Dupa aceea se prajesc;dupa ce le prajim,le punem pe servetele absorbante.Se servesc calde,cu garnituri,salate,muraturi.

In poza nr.1,am uitat sa pun cascaval.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pane

Vinete pane

Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri de grosimea unei jumatati

6 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri de vinete pane

Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Imi plac foarte mult !

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011

    Vinetele preparate in acest mod sunt delicioase!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      De abia astept sa apara vinetele la producatori sa fac aceasta reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte bune Cami, am salvat reteta.

    • Fara foto

      husni , 10 decembrie 2009

      Multumesc pt vot,Lucica Mihaila ! Ma bucur ca faci,Valentina,si ca-ti place ! Da Gabi,este f gustos !

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Interesanta reteta! Ai votul meu........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      O bunatate...Si eu prepar vinete umplute pane si sunt intr-adevar delicioase...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      sigur este o reteta foarte gustoasa

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Foarte apetisante paneurile tale, Camy!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • -o vinata mare
  • -2 ardei
  • -4 catei de usturoi
  • -cca 50 g cascaval
  • -sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi plac foarte mult !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate

Se spala conopida si broccoli si se desfac si buchetele mici. Punem apoi conopida si broccoli la steamer pentru 5 minute sau in apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gogosari la otet