autor:

husni

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete pane(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 03 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 03 decembrie 2009

Ingrediente
-o vinata mare, -2 ardei, -4 catei de usturoi, -cca 50 g cascaval, -sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Vinata,spalata,se curata si se taie felii,pe lung,de cca 1,5 cm grosime.Fiecarei felii i se face un \"buzunar\",adica se taie pe mijloc,cam pina la mijlocul feliei(vezi poza nr.2)
Apoi,se pune putina sare pe feliile de vinata;se presara,putina sare si-n \"buzunare\".Se pun intr-un castron,se lasa cam 20-25 minute.
Apoi se spala;se spala si-n \"buzunare\".Se usuca cu un prosop de bucatarie,curat,dupa care se umplu \"buzunarele\" cu umplutura,facuta asa:ardeii se coc,se curata,se taie patratele de cam 0,5/0,5 cm;apoi, se amesteca cu usturoiul zdrobit si cascavalul ras;se mesteca bine;se potriveste de sare si piper.
Feliile de vinata,umplute,se dau prin faina,ou, pesmet.Dupa aceea se prajesc;dupa ce le prajim,le punem pe servetele absorbante.Se servesc calde,cu garnituri,salate,muraturi.

In poza nr.1,am uitat sa pun cascaval.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pane

Vinete pane

Intr-un castron mai mare se amesteca faina, ouale, uleiul, piperul, cimbrul, drojdia, patrunjelul

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Se taie dovleceii și vinetele rondele de aproximativ 1 cm, se sărează și se lasa sa stea 20-30

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Imi plac foarte mult !

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011

    Vinetele preparate in acest mod sunt delicioase!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      De abia astept sa apara vinetele la producatori sa fac aceasta reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte bune Cami, am salvat reteta.

    • Fara foto

      husni , 10 decembrie 2009

      Multumesc pt vot,Lucica Mihaila ! Ma bucur ca faci,Valentina,si ca-ti place ! Da Gabi,este f gustos !

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Interesanta reteta! Ai votul meu........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      O bunatate...Si eu prepar vinete umplute pane si sunt intr-adevar delicioase...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      sigur este o reteta foarte gustoasa

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Foarte apetisante paneurile tale, Camy!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • -o vinata mare
  • -2 ardei
  • -4 catei de usturoi
  • -cca 50 g cascaval
  • -sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi plac foarte mult !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Iahnie de fasole alba cu pui