Reteta postata pe: 01 februarie 2011
Ingrediente
O vanata,doi dovlecei,50g unt, ulei de masline,500g iaurt(un pahar mare de iaurt din comert),sare, piper ,50g pesmet.
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase .Se pun intr-o strecuratoare de plastic si se pudreaza cu sare.Se lasa la scurs cam 15 minute. In acest timp pregatim un vas rezistent la cuptor,il ungem cu untul si presaram pesmetul , pe care-l intindem bine pe fundul si marginile vasului. Pe centrul vasului asezam felie langa felie vanata,iar pe margini la fel procedam si cu dovlecelul.Intr-un castronel batem iaurtul cu sare, piper si apoi turnam compozitia pe toata suprafata legumelor.Bagam vasul in cuptor pentru 30 de minute la temperatura de 200 grade.Dupa cele 30 de minute scoatem vasul cu grija, presaram cascavalul tocat , apoi dam iar la cuptor legumele pentru inca 5-7 minute.
Se poate servi cu salata sau mujdei de usturoi dupa preferinta ca fel principal sau la o cina mai lejera.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si dovlecei gratin" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete vegetariene
Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente
15 voturi
12 comentarii
25 min
Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special
0 voturi
3 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Nico Ilie , 30 iulie 2014
Daniel Grigore oua batute cu iaurtul si de presarat cascaval deasupra.
Viorel Vio , 09 iunie 2014
Uleiul de masline se poate folosi foarte bine la masaj, face pielea elastica si catifelata! ;) :)
Daniel Grigore , 28 mai 2014
Geanina Ionascu am pus suflet, dar reteta lipseste ceva...........
Geanina Ionascu , 28 mai 2014
trebuie sa pui suflet in ceea ce faci si totul e ok ;) :P
Daniel Grigore , 27 mai 2014
am tinut o ora in cuptor a ramas toate legumele tare.........am aruncat tot........cred ca trebue sa mai adaugi ceva,nu are nici un gust.........
Ioana Florentina Scarlat , 17 mai 2014
Vreau sa va spun....cu regret :( ...am facut si eu reteta asta :( !NU MI-A IESIT DELOC,am aruncat-o :( !Dezamagire totala !
Lucia Gheorghe , 16 mai 2014
foarte bun.
Timo , 10 mai 2014
am incercat-o si eu, dar nu mi-a iesit, mi-a lasat prea multa apa in tava :(
Ioana Florentina Scarlat , 07 mai 2014
asta vroiam sa intreb si eu :unde folosim uleiul de masline ? :)
Ilie Nico , 06 mai 2014
cred ca in iaurt merge de batut si niste oua ( 3-4 buc).
Mariuta (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2014
Pur si simplu de-li-cios!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013
Ador aceste mancaruri...
Scarlatescu Mihaela , 20 noiembrie 2013
Sorina Gabriela Anghel e delicios!
Domnita Calin , 20 noiembrie 2013
Dezamagita! Cei care o sa mai incercati s o faceti caliti intai toate legumele cu uleiul mentionat altfel, vanata ramane tare. Nu mai fac experimente niciodata! :(
Sorina Gabriela Anghel , 01 noiembrie 2013
Sorina Gabriela Anghel e delicios!
Rodica Popescu , 31 octombrie 2013
Cred ca a uitat sa spuna ca se freaca iaurtul cu ulei de masline pentru ca numai cu iaurt e vax.
Micky Honey , 31 octombrie 2013
Merita incercata!
Gheorghe Turtoi , 14 septembrie 2013
Super...............
Teodora Niculescu , 01 august 2013
Uleiul de masline in loc de unt sau de ce este mentionat?
Floare de colt (Chef de cuisine) , 17 iulie 2013
Apetisant platou !!!
AnaGabi Utzan , 17 iunie 2013
uleiul la ce foloseste? cascavalul nu este mentionat la ingrediente!
escuz (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013
si uleiul cand si cum se pune?
sorina gabriela (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2012
kok miori- referitor la modul de preparare. Räspund la intrebarea ta .Vinetele ca si dovlecei sunt asezate pentru a fi introduse la cuprtor crude.Nimic nu este prajit . respecti in tocmai modul de preparare. Succes si multumesc de interes .O zi minunata iti doresc
kok miori (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2012
Buna idee si usor de pregatit intrebarea este vinetele vin prajite inainte sau direct la cuptor?
Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012
Un deliciu! Si ce bine arata!
Lucica (Chef de cuisine) , 26 august 2012
Foarte interesant si arata foarte bine.
geanina grigoras (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011
interesanta,dar nu inteleg uleiul de masline unde las folosit?si de cascaval nu scrie la ingrediente.oricum interesanta.felicitari.o sa o incerc
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011
Foarte frumos arata. Felicitari.
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011
o bunatate!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011
Delicios ! imi place tare mult preparatul tau, imi place cum ne-ai explicat si arata reteta. Felicitari ! *****
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011
Delicios. Am sa incerc si eu reteta asta.
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011
Gata, asta fac mâine! Şi clătite, normal, ca aşa e tradiţia...cel puţin în Franţa!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011
Foarte fine si aromate!***** Felicitari pentru explicatiile minutioase si atentia pe care o acorzi fiecarui detaliu.