autor:

sorina gabriela

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Vinete si dovlecei gratin

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2011

Ingrediente
O vanata,doi dovlecei,50g unt, ulei de masline,500g iaurt(un pahar mare de iaurt din comert),sare, piper ,50g pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

88 voturi

Mod de preparare

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase .Se pun intr-o strecuratoare de plastic si se pudreaza cu sare.Se lasa la scurs cam 15 minute. In acest timp pregatim un vas rezistent la cuptor,il ungem cu untul si presaram pesmetul , pe care-l intindem bine pe fundul si marginile vasului. Pe centrul vasului asezam felie langa felie vanata,iar pe margini la fel procedam si cu dovlecelul.Intr-un castronel batem iaurtul cu sare, piper si apoi turnam compozitia pe toata suprafata legumelor.Bagam vasul in cuptor pentru 30 de minute la temperatura de 200 grade.Dupa cele 30 de minute scoatem vasul cu grija, presaram cascavalul tocat , apoi dam iar la cuptor legumele pentru inca 5-7 minute.
Se poate servi cu salata sau mujdei de usturoi dupa preferinta ca fel principal sau la o cina mai lejera.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si dovlecei gratin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 36 comentarii

  • Matilda Gadalean , 04 iunie 2015

    Geanina Ionascu Ei , na...

  • Micky Honey , 10 septembrie 2014

    Sorina Gabriela Anghel e delicios!

  • Daniel Grigore , 30 iulie 2014

    Nico Ilie si ce scimba legumele erau tari,dupa o ora la cuptor

    • Nico Ilie , 30 iulie 2014

      Daniel Grigore oua batute cu iaurtul si de presarat cascaval deasupra.

    • Viorel Vio , 09 iunie 2014

      Uleiul de masline se poate folosi foarte bine la masaj, face pielea elastica si catifelata! ;) :)

    • Daniel Grigore , 28 mai 2014

      Geanina Ionascu am pus suflet, dar reteta lipseste ceva...........

    • Geanina Ionascu , 28 mai 2014

      trebuie sa pui suflet in ceea ce faci si totul e ok ;) :P

    • Daniel Grigore , 27 mai 2014

      am tinut o ora in cuptor a ramas toate legumele tare.........am aruncat tot........cred ca trebue sa mai adaugi ceva,nu are nici un gust.........

    • Ioana Florentina Scarlat , 17 mai 2014

      Vreau sa va spun....cu regret :( ...am facut si eu reteta asta :( !NU MI-A IESIT DELOC,am aruncat-o :( !Dezamagire totala !

    • Lucia Gheorghe , 16 mai 2014

      foarte bun.

    • Timo , 10 mai 2014

      am incercat-o si eu, dar nu mi-a iesit, mi-a lasat prea multa apa in tava :(

    • Ioana Florentina Scarlat , 07 mai 2014

      asta vroiam sa intreb si eu :unde folosim uleiul de masline ? :)

    • Ilie Nico , 06 mai 2014

      cred ca in iaurt merge de batut si niste oua ( 3-4 buc).

    • Mariuta

      Mariuta (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2014

      Pur si simplu de-li-cios!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      Ador aceste mancaruri...

    • Scarlatescu Mihaela , 20 noiembrie 2013

      Sorina Gabriela Anghel e delicios!

    • Domnita Calin , 20 noiembrie 2013

      Dezamagita! Cei care o sa mai incercati s o faceti caliti intai toate legumele cu uleiul mentionat altfel, vanata ramane tare. Nu mai fac experimente niciodata! :(

    • Sorina Gabriela Anghel , 01 noiembrie 2013

      Sorina Gabriela Anghel e delicios!

    • Rodica Popescu , 31 octombrie 2013

      Cred ca a uitat sa spuna ca se freaca iaurtul cu ulei de masline pentru ca numai cu iaurt e vax.

    • Micky Honey , 31 octombrie 2013

      Merita incercata!

    • Gheorghe Turtoi , 14 septembrie 2013

      Super...............

    • Teodora Niculescu , 01 august 2013

      Uleiul de masline in loc de unt sau de ce este mentionat?

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 17 iulie 2013

      Apetisant platou !!!

    • AnaGabi Utzan , 17 iunie 2013

      uleiul la ce foloseste? cascavalul nu este mentionat la ingrediente!

    • escuz (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

      si uleiul cand si cum se pune?

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2012

      kok miori- referitor la modul de preparare. Räspund la intrebarea ta .Vinetele ca si dovlecei sunt asezate pentru a fi introduse la cuprtor crude.Nimic nu este prajit . respecti in tocmai modul de preparare. Succes si multumesc de interes .O zi minunata iti doresc

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2012

      Buna idee si usor de pregatit intrebarea este vinetele vin prajite inainte sau direct la cuptor?

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      Un deliciu! Si ce bine arata!

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 26 august 2012

      Foarte interesant si arata foarte bine.

    • geanina grigoras

      geanina grigoras (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      interesanta,dar nu inteleg uleiul de masline unde las folosit?si de cascaval nu scrie la ingrediente.oricum interesanta.felicitari.o sa o incerc

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Foarte frumos arata. Felicitari.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

      o bunatate!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

      Delicios ! imi place tare mult preparatul tau, imi place cum ne-ai explicat si arata reteta. Felicitari ! *****

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

      Delicios. Am sa incerc si eu reteta asta.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Gata, asta fac mâine! Şi clătite, normal, ca aşa e tradiţia...cel puţin în Franţa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Foarte fine si aromate!***** Felicitari pentru explicatiile minutioase si atentia pe care o acorzi fiecarui detaliu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

88 voturi

Ingrediente

  • O vanata,doi dovlecei,50g unt, ulei de masline,500g iaurt(un pahar mare de iaurt din comert),sare
  • piper ,50g pesmet.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri
Turte cu varza la tigaie

Turte cu varza la tigaie

Se dizolva drojdia cu praful de zahar,se pune apa calduta peste si se mai amesteca putin cu lingura,apoi

85 voturi    42 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Timo

am incercat-o si eu, dar nu mi-a iesit, mi-a lasat prea multa apa in tava :(

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mere caramel