autor:

SanatateAcasa

» » Aperitive

Vinete si dovlecei pe gratar

Autor: SanatateAcasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SanatateAcasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2012

Ingrediente
Ingrediente: 1 dovlecel mic, 1 rosie mica, 1 ciuperca mare, alba, sare, piper, 3-4 catei de usturoi, tocati marunt, busuioc proaspat, maruntit, cateva masline taiate rondele, 1 vanata mica si putin ulei de masline sau de floarea-soarelui.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Legumele se spala cu apa rece si se dau deoparte. Se taie rondele (cateva din dovlecel, circa jumatate). Rondelele se taie pe jumatate si apoi in cubulete mici. Restul de dovlecel se taie pe lungime, adica pe mijloc.

Ciuperca se taie in felii, apoi in cubulete. Vanata nu se decojeste, la fel ca si dovlecelul. Se inlatura codita si se taie pe jumatate
Bucatile de dovlecel si vanata trebuie taiate de asa maniera cat sa stea pe gratar, deci, daca aluneca, mai taiati din coada, astfel incat sa obtineti paturi pentru cuburile de legume. Rosia se spala, se taie in cubulete. Maslinele, fara samburi, se taie in rondele.

Se presara peste dovleceii taiati pe lungime si vanata putin ulei de masline sua de floarea-soarelui. Se adauga sare, piper si usturoi tocat marunt.
Paturile de legume (dovlecei si vanata) se asaza pe gratar si se stropesc inainte cu putin ulei, sare si piper. Se intorc din cand in cand, iar cand sunt usor rumenii se adauga legumele taiate cubulete (resturile de vanata, de dovlecel, ciuperca taiata cubulete, maslinele, usturoiul tocat marunt si rosia).Se tin legumele pe gratar cateva minute, dupa care se iau de pe gratar si se servesc cu putin busuioc proaspat tocat marunt, presarat pe deasupra sau alta verdeata proaspata.

Se pun peste paturile de legume (de vanata si de dovlecel) rosiile taiate cubulete, dovlceii taiati cubulete, resturile de vanata taiata in cubulete, ciuperca taiata in cubulete si maslinele.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si dovlecei pe gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
mancare de porc cu vinete si dovlecei la gratar

mancare de porc cu vinete si dovlecei la gratar

se taie carnea,carnatii si sunca bucati si se prajeste in ulei.cand incepe sa se rumeneasca se pune

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
VINETE SI DOVLECEI LA GRATAR

VINETE SI DOVLECEI LA GRATAR

Vinetele se spala , se taie la capete , se decojesc pe verticala fasii , se taie rondele de cca

67 voturi    27 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 martie 2012

    Foarte aromate si sanatoase!*****

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 12 martie 2012

    foarte bun! e un fel preferat la mine in familie!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 dovlecel mic
  • 1 rosie mica
  • 1 ciuperca mare
  • alba
  • sare
  • piper
  • 3-4 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • busuioc proaspat
  • maruntit
  • cateva masline taiate rondele
  • 1 vanata mica si putin ulei de masline sau de floarea-soarelui.

Raporteaza reteta

Retete
de SanatateAcasa
Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Ciupercile se spala bine cu apa rece, se toaca marunt. Apoi se taie ceapa marunt. Se pune foarte

0 voturi    0 comentarii
30h
Paste si pizza
Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci

Se spune putin ulei vegetal intr-o tigaie incinsa, se adauga legumele, se inabusa, se adauga orezul,

5 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mini suprize cu pui si cascaval

Mini suprize cu pui si cascaval

Pe mijlocul unei foi se aluat (taiat in patratele) se pun atat bucatile de pui, cat si cascavalul.

0 voturi    0 comentarii
10h
Aperitive cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromate si sanatoase!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate( pentru Ade)