Vinete si dovlecei pe gratar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Vinete si dovlecei pe gratar

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 dovlecel mic
  • 1 rosie mica
  • 1 ciuperca mare
  • alba
  • sare
  • piper
  • 3-4 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • busuioc proaspat
  • maruntit
  • cateva masline taiate rondele
  • 1 vanata mica si putin ulei de masline sau de floarea-soarelui.

Mod de preparare

Legumele se spala cu apa rece si se dau deoparte. Se taie rondele (cateva din dovlecel, circa jumatate). Rondelele se taie pe jumatate si apoi in cubulete mici. Restul de dovlecel se taie pe lungime, adica pe mijloc.

Ciuperca se taie in felii, apoi in cubulete. Vanata nu se decojeste, la fel ca si dovlecelul. Se inlatura codita si se taie pe jumatate

Bucatile de dovlecel si vanata trebuie taiate de asa maniera cat sa stea pe gratar, deci, daca aluneca, mai taiati din coada, astfel incat sa obtineti paturi pentru cuburile de legume. Rosia se spala, se taie in cubulete. Maslinele, fara samburi, se taie in rondele.

Se presara peste dovleceii taiati pe lungime si vanata putin ulei de masline sua de floarea-soarelui. Se adauga sare, piper si usturoi tocat marunt.

Paturile de legume (dovlecei si vanata) se asaza pe gratar si se stropesc inainte cu putin ulei, sare si piper. Se intorc din cand in cand, iar cand sunt usor rumenii se adauga legumele taiate cubulete (resturile de vanata, de dovlecel, ciuperca taiata cubulete, maslinele, usturoiul tocat marunt si rosia).Se tin legumele pe gratar cateva minute, dupa care se iau de pe gratar si se servesc cu putin busuioc proaspat tocat marunt, presarat pe deasupra sau alta verdeata proaspata.

Se pun peste paturile de legume (de vanata si de dovlecel) rosiile taiate cubulete, dovlceii taiati cubulete, resturile de vanata taiata in cubulete, ciuperca taiata in cubulete si maslinele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise