autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

VINETE UMPLUTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2008

Ingrediente
1,7 kg vinete,, 3 cepe, , 1/2 ceasca de ulei de masline, , 500 g carne tocata vita si porc(amestec),, sare,, piper,, 1/2 ceasca de vin alb,, patrunjel verde tocat,, unt,, 100g.branza rasa, , 2 linguri sos Bechamel(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se taie vinetele in doua pe lungime. Se sareaza in interior si se pun pe un strecurator de plastic pentru ca sa se scurga.
2. Intr-o tigaie se caleste carnea tocata, se adauga vinul, ceapa taiata marunt si patrunjelul tocat si se lasa la foc moderat timp de 30 de minute.
3. Se scoate continutul vinetelor, care se taie in cubulete si se pune in tigaie. Se continua calirea pana cand carnea este patrunsa, se ia de pe foc si se umplu vinetele cu acest amestec, in care se incorporeaza branza rasa si sosul Bechamel sau 2 linguri smantana.
4. Se aseaza vinetele umplute intr-un vas de Jena uns cu unt si se coc la cuptor 45 minute. Se servesc cu sos de rosii si vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "VINETE UMPLUTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete umplute la cuptor

Vinete umplute la cuptor

Vinetele se spala si se taie pe lung pe jumatate.Se scoate miezul din ele, dar nu pana la coaja,

2 voturi    2 comentarii
60h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vanata pe lungime in 2 jumatati egale, dupa care se scobesc cu o lingura, lasand peretii

9 voturi    3 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

    Asa si este,numai dupa ce o prepari iti dai seama de acest lucru.Spor la treaba!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Mi se pare oreteta interesanta

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1,7 kg vinete,
  • 3 cepe
  • 1/2 ceasca de ulei de masline
  • 500 g carne tocata vita si porc(amestec),
  • sare,
  • piper,
  • 1/2 ceasca de vin alb,
  • patrunjel verde tocat,
  • unt,
  • 100g.branza rasa
  • 2 linguri sos Bechamel(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Asa si este,numai dupa ce o prepari iti dai seama de acest lucru.Spor la treaba!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui cu garnitura de legume