autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
3 vinete mijlocii, 1 lingura sare, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 catei de usturoi (zdrobiti), 3 cepe potrivite tocate marunt, 4 rosii coapte taiate bucatele, piper negru proaspat macinat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 3 linguri zeama de lamaie, 1/2 lingurita zahar, 1/3 ceasca apa., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se cresteaza adanc fiecare jumatate pe aproape toata lungimea ei (se lasa cam 1,5 cm pana la fiecare capat). Se presara cu sare, se lasa sa stea 30 de minute in apa rece (de la gheata), dupa care se zvanta cu hartie absorbanta si se storc de zeama.

2. Intr-o tigaie, se incinge jumatate din cantitatea de ulei si se calesc ceapa si usturoiul 5 minute, la foc potrivit, pana ce se inmoaie. Se pun apoi intr-un castron mai mic, impreuna cu rosiile si patrunjelul tocat, se pipereaza si se amesteca bine.

3. Se incinge cuptorul la 160°C, se incinge si uleiul ramas si se prajesc jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor. 4. Se scot din tigaie, se aseaza intr-un vas de jena, se umplu taieturile cu amestecul de ceapa, usturoi si rosii si se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa si zahar. Se acopera cu un capac, se dau la cuptor si se lasa sa fiarba incet 40-50 de minute, stropindu-le din cand in cand cu zeama lasata. Se presara cu patrunjel, se toarna zeama peste ele si se servesc fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu branza si verdeata

Vinete umplute cu branza si verdeata

Aceasta reteta e o reteta de vara,creata de verdeata plina de roua a gradinilor si combinata cu roada

6 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati  (Beringelas recheadas com cogumelos)

Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)

Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in bucãtãriile orientale si mediteraneene,

11 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • 1 lingura sare
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 3 cepe potrivite tocate marunt
  • 4 rosii coapte taiate bucatele
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/3 ceasca apa.
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Cartofi la cuptor cu sunca si sos