Vinete umplute

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii, 1 lingura sare, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 catei de usturoi (zdrobiti), 3 cepe potrivite tocate marunt, 4 rosii coapte taiate bucatele, piper negru proaspat macinat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 3 linguri zeama de lamaie, 1/2 lingurita zahar, 1/3 ceasca apa.
  • (pentru 6 persoane)

Mod de preparare

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se cresteaza adanc fiecare jumatate pe aproape toata lungimea ei (se lasa cam 1,5 cm pana la fiecare capat). Se presara cu sare, se lasa sa stea 30 de minute in apa rece (de la gheata), dupa care se zvanta cu hartie absorbanta si se storc de zeama.

2. Intr-o tigaie, se incinge jumatate din cantitatea de ulei si se calesc ceapa si usturoiul 5 minute, la foc potrivit, pana ce se inmoaie. Se pun apoi intr-un castron mai mic, impreuna cu rosiile si patrunjelul tocat, se pipereaza si se amesteca bine.

3. Se incinge cuptorul la 160°C, se incinge si uleiul ramas si se prajesc jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor. 4. Se scot din tigaie, se aseaza intr-un vas de jena, se umplu taieturile cu amestecul de ceapa, usturoi si rosii si se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa si zahar. Se acopera cu un capac, se dau la cuptor si se lasa sa fiarba incet 40-50 de minute, stropindu-le din cand in cand cu zeama lasata. Se presara cu patrunjel, se toarna zeama peste ele si se servesc fierbinti sau caldute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise