Ingrediente
3 vinete mijlocii, 1 lingura sare, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 catei de usturoi (zdrobiti), 3 cepe potrivite tocate marunt, 4 rosii coapte taiate bucatele, piper negru proaspat macinat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 3 linguri zeama de lamaie, 1/2 lingurita zahar, 1/3 ceasca apa., (pentru 6 persoane)
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
21 voturi
Mod de preparare
2. Intr-o tigaie, se incinge jumatate din cantitatea de ulei si se calesc ceapa si usturoiul 5 minute, la foc potrivit, pana ce se inmoaie. Se pun apoi intr-un castron mai mic, impreuna cu rosiile si patrunjelul tocat, se pipereaza si se amesteca bine.
3. Se incinge cuptorul la 160°C, se incinge si uleiul ramas si se prajesc jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor. 4. Se scot din tigaie, se aseaza intr-un vas de jena, se umplu taieturile cu amestecul de ceapa, usturoi si rosii si se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa si zahar. Se acopera cu un capac, se dau la cuptor si se lasa sa fiarba incet 40-50 de minute, stropindu-le din cand in cand cu zeama lasata. Se presara cu patrunjel, se toarna zeama peste ele si se servesc fierbinti sau caldute.
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010
Super !