autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
3 vinete mijlocii, 1 lingura sare, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 catei de usturoi (zdrobiti), 3 cepe potrivite tocate marunt, 4 rosii coapte taiate bucatele, piper negru proaspat macinat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 3 linguri zeama de lamaie, 1/2 lingurita zahar, 1/3 ceasca apa., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se cresteaza adanc fiecare jumatate pe aproape toata lungimea ei (se lasa cam 1,5 cm pana la fiecare capat). Se presara cu sare, se lasa sa stea 30 de minute in apa rece (de la gheata), dupa care se zvanta cu hartie absorbanta si se storc de zeama.

2. Intr-o tigaie, se incinge jumatate din cantitatea de ulei si se calesc ceapa si usturoiul 5 minute, la foc potrivit, pana ce se inmoaie. Se pun apoi intr-un castron mai mic, impreuna cu rosiile si patrunjelul tocat, se pipereaza si se amesteca bine.

3. Se incinge cuptorul la 160°C, se incinge si uleiul ramas si se prajesc jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor. 4. Se scot din tigaie, se aseaza intr-un vas de jena, se umplu taieturile cu amestecul de ceapa, usturoi si rosii si se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa si zahar. Se acopera cu un capac, se dau la cuptor si se lasa sa fiarba incet 40-50 de minute, stropindu-le din cand in cand cu zeama lasata. Se presara cu patrunjel, se toarna zeama peste ele si se servesc fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute (la cuptor)

Vinete umplute (la cuptor)

Vinetele se spala, se curata gen zebra, se taie in jumatati, pe lungime. Indepartam miezul vinetelor,

18 voturi    6 comentarii
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
vinete umplute

vinete umplute

Vinetele le spalam,le taiem in doua,pe lung si le scoatem miezul.Astfel curatate,le punem sa se scurga,cu

5 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • 1 lingura sare
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 3 cepe potrivite tocate marunt
  • 4 rosii coapte taiate bucatele
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/3 ceasca apa.
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta