autor:

Blogul lui Haplea

» » Mancaruri cu carne

Vinete umplute

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2010

Ingrediente
- 2 vinete mai mari, - 300 gr de carne tocată amestec porc cu vită, - 200 gr de ciuperci, - 100 gr de mozzarela, - 2 ardei graşi, - 2 cepe verzi, - o ceapă uscată, - 3 roşii, - 3 căţei de usturoi, - condimente

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

- se taie vinetele pe jumătate, longitudinal, şi se pun într-o tavă, pe o foaie de copt, şi se bagă la cuptor, unde e sunt lăsate aproximativ 30 de minute.
- între timp, tocăm ardeiul, ceapa şi ciupercile.
- călim ceapa şi usturoiul, iar apoi adăugăm carnea tocată.
- după ce carnea îşi schimbă culoarea, adăugăm ciupercile şi ardeii tocaţi.
- după ce vinetele s-au copt, le scoatem din cuptor şi le scoatem pulpa. Pulpa tăiată mărunt e adăugată peste amestecul de carne tocată.
- după ce se călesc bine şi vinetele din tigaie, folosim amestecul pentru a umple “bărcuţele” .
- adăugăm câteva felii de mozzarela şi băgăm la cuptor,
- preparăm sosul de roşii. Decojim tomatele, le tăiem mărunt şi le punem într-un ibric pe foc, cu o lingură de ulei, sare şi chilli.
- după ce s-a topit mozzarela, scoatem vinetele umpute din cuptor şi turnăm sosul de roşii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu branza si verdeata

Vinete umplute cu branza si verdeata

Aceasta reteta e o reteta de vara,creata de verdeata plina de roua a gradinilor si combinata cu roada

6 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 2 vinete mai mari
  • - 300 gr de carne tocată amestec porc cu vită
  • - 200 gr de ciuperci
  • - 100 gr de mozzarela
  • - 2 ardei graşi
  • - 2 cepe verzi
  • - o ceapă uscată
  • - 3 roşii
  • - 3 căţei de usturoi
  • - condimente

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

1 vot    2 comentarii
2h 10 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Placinta cu carne - Ana