autor:

Blogul lui Haplea

» » Mancaruri cu carne

Vinete umplute

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2010

Ingrediente
- 2 vinete mai mari, - 300 gr de carne tocată amestec porc cu vită, - 200 gr de ciuperci, - 100 gr de mozzarela, - 2 ardei graşi, - 2 cepe verzi, - o ceapă uscată, - 3 roşii, - 3 căţei de usturoi, - condimente

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

- se taie vinetele pe jumătate, longitudinal, şi se pun într-o tavă, pe o foaie de copt, şi se bagă la cuptor, unde e sunt lăsate aproximativ 30 de minute.
- între timp, tocăm ardeiul, ceapa şi ciupercile.
- călim ceapa şi usturoiul, iar apoi adăugăm carnea tocată.
- după ce carnea îşi schimbă culoarea, adăugăm ciupercile şi ardeii tocaţi.
- după ce vinetele s-au copt, le scoatem din cuptor şi le scoatem pulpa. Pulpa tăiată mărunt e adăugată peste amestecul de carne tocată.
- după ce se călesc bine şi vinetele din tigaie, folosim amestecul pentru a umple “bărcuţele” .
- adăugăm câteva felii de mozzarela şi băgăm la cuptor,
- preparăm sosul de roşii. Decojim tomatele, le tăiem mărunt şi le punem într-un ibric pe foc, cu o lingură de ulei, sare şi chilli.
- după ce s-a topit mozzarela, scoatem vinetele umpute din cuptor şi turnăm sosul de roşii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete umplute la cuptor

Vinete umplute la cuptor

Vinetele se spala si se taie pe lung pe jumatate.Se scoate miezul din ele, dar nu pana la coaja,

2 voturi    2 comentarii
60h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 2 vinete mai mari
  • - 300 gr de carne tocată amestec porc cu vită
  • - 200 gr de ciuperci
  • - 100 gr de mozzarela
  • - 2 ardei graşi
  • - 2 cepe verzi
  • - o ceapă uscată
  • - 3 roşii
  • - 3 căţei de usturoi
  • - condimente

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Torturi
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra