autor:

Blogul lui Haplea

» » Mancaruri cu carne

Vinete umplute

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2010

Ingrediente
- 2 vinete mai mari, - 300 gr de carne tocată amestec porc cu vită, - 200 gr de ciuperci, - 100 gr de mozzarela, - 2 ardei graşi, - 2 cepe verzi, - o ceapă uscată, - 3 roşii, - 3 căţei de usturoi, - condimente

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

- se taie vinetele pe jumătate, longitudinal, şi se pun într-o tavă, pe o foaie de copt, şi se bagă la cuptor, unde e sunt lăsate aproximativ 30 de minute.
- între timp, tocăm ardeiul, ceapa şi ciupercile.
- călim ceapa şi usturoiul, iar apoi adăugăm carnea tocată.
- după ce carnea îşi schimbă culoarea, adăugăm ciupercile şi ardeii tocaţi.
- după ce vinetele s-au copt, le scoatem din cuptor şi le scoatem pulpa. Pulpa tăiată mărunt e adăugată peste amestecul de carne tocată.
- după ce se călesc bine şi vinetele din tigaie, folosim amestecul pentru a umple “bărcuţele” .
- adăugăm câteva felii de mozzarela şi băgăm la cuptor,
- preparăm sosul de roşii. Decojim tomatele, le tăiem mărunt şi le punem într-un ibric pe foc, cu o lingură de ulei, sare şi chilli.
- după ce s-a topit mozzarela, scoatem vinetele umpute din cuptor şi turnăm sosul de roşii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Jumatate de ceasca de cus-cus se opareste cu 3/4 ceasca de apa fiarta, se adauga un strop de ulei

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu pui

Vinete umplute cu pui

Se taie vinetele in jumatate,pe lung,se cresteaza usor cu cutitul si se condimenteaza cu sare si

33 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 2 vinete mai mari
  • - 300 gr de carne tocată amestec porc cu vită
  • - 200 gr de ciuperci
  • - 100 gr de mozzarela
  • - 2 ardei graşi
  • - 2 cepe verzi
  • - o ceapă uscată
  • - 3 roşii
  • - 3 căţei de usturoi
  • - condimente

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui marinat la cuptor Pui marinat la cuptor

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Piept de rata cu chutney de cirese