autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mari, , sare, , piper negru, , 4 linguri ulei de masline, , 2 cepe taiate marunt, , 2 catei de usturoi presati, , 500 g rosii curatate de pielita si taiate bucatele, , 1 lingura busuioc proaspat tocat, , 1 lingurita busuioc uscat, , 4 linguri parmezan (sau cascaval) ras, , 1 lingura zeama de lamaie, , patrunjel verde tocat pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se indeparteaza capetele vinetelor, se taie apoi vinetele in doua (pe lung), se scobeste miezul, in asa fel incat sa ramana o margine groasa de 1/2 cm, se presara cu sare in interior si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga. Miezul se toaca ceva mai mare, se sareaza, se pune si el in strecuratoare si se lasa sa se scurga aproximativ o ora.
Se spala vinetele de sare si se zvanta cu hartie absorbanta. Se-ncinge cuptorul la 180gr..
Se incing - intr-o tigaie - 2 linguri de ulei si se dunstuiesc in el ceapa si usturoiul, circa 10 minute, pana ce ceapa devine sticloasa. Se adauga rosiile si miezul de vanata tocat, se condimenteaza bine si se lasa sa fiarba incet, vreo 15 minute. Se incorporeaza busuiocul si patrunjelul si se ia tigaia de pe foc.
Se pun intr-o forma vinetele scobite, se umplu cu amestecul luat de pe foc si se presara, eventual, cu putin parmezan ras.
Se toarna peste ele uleiul ramas si zeama de lamaie, se dau la cuptor si se coc circa o ora, pana ce se inmoaie la margini (langa coaja).
Se scot vinetele din cuptor, se lasa sa se raceasca si se tin o ora la rece, inainte de a le servi. Se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute

Vinete umplute

Se spala vinetele, se sterg cu un prosop si se feliaza in felii subtiri, insa fara sa le taiem de

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mari
  • sare
  • piper negru
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 catei de usturoi presati
  • 500 g rosii curatate de pielita si taiate bucatele
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 4 linguri parmezan (sau cascaval) ras
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • patrunjel verde tocat pentru garnisit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare de ciuperci pleurotus