autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mari, , sare, , piper negru, , 4 linguri ulei de masline, , 2 cepe taiate marunt, , 2 catei de usturoi presati, , 500 g rosii curatate de pielita si taiate bucatele, , 1 lingura busuioc proaspat tocat, , 1 lingurita busuioc uscat, , 4 linguri parmezan (sau cascaval) ras, , 1 lingura zeama de lamaie, , patrunjel verde tocat pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se indeparteaza capetele vinetelor, se taie apoi vinetele in doua (pe lung), se scobeste miezul, in asa fel incat sa ramana o margine groasa de 1/2 cm, se presara cu sare in interior si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga. Miezul se toaca ceva mai mare, se sareaza, se pune si el in strecuratoare si se lasa sa se scurga aproximativ o ora.
Se spala vinetele de sare si se zvanta cu hartie absorbanta. Se-ncinge cuptorul la 180gr..
Se incing - intr-o tigaie - 2 linguri de ulei si se dunstuiesc in el ceapa si usturoiul, circa 10 minute, pana ce ceapa devine sticloasa. Se adauga rosiile si miezul de vanata tocat, se condimenteaza bine si se lasa sa fiarba incet, vreo 15 minute. Se incorporeaza busuiocul si patrunjelul si se ia tigaia de pe foc.
Se pun intr-o forma vinetele scobite, se umplu cu amestecul luat de pe foc si se presara, eventual, cu putin parmezan ras.
Se toarna peste ele uleiul ramas si zeama de lamaie, se dau la cuptor si se coc circa o ora, pana ce se inmoaie la margini (langa coaja).
Se scot vinetele din cuptor, se lasa sa se raceasca si se tin o ora la rece, inainte de a le servi. Se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu branza si verdeata

Vinete umplute cu branza si verdeata

Aceasta reteta e o reteta de vara,creata de verdeata plina de roua a gradinilor si combinata cu roada

6 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mari
  • sare
  • piper negru
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 catei de usturoi presati
  • 500 g rosii curatate de pielita si taiate bucatele
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 4 linguri parmezan (sau cascaval) ras
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • patrunjel verde tocat pentru garnisit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Legume inabusite