autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici si groase, , 1 lingurita de sare, , 125 ml untdelemn, , 2 catei de usturoi zdrobiti, , 3 cepe mijlocii taiate inele subtiri, , 4 rosii taiate foarte marunt, , sare si, piper negru, , proaspat macinat, , 2 linguri patrunjel verde tocat, , 2-3 linguri suc de lamaie, , un varf de cutit de zahar, , 85 ml apa.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se taie vinetele in doua pe lung si li se scot capacul si codita. Fiecare jumatate se despica in adancime (pe partea bombata) cu un cutit ascutit. Se sareaza, se pun intr-un vas acoperite cu apa de la frigider si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se scot din apa si se sterg cu un stergar de bucatarie. 2. Jumatate din ulei se incinge intr-o tigaie. Se calesc in el ceapa tocata si usturoiul pisat, vreme de 5 minute, pe foc mic. Se scot intr-un castron si se amesteca cu rosiile tocate, piperul si patrunjelul tocat. 3. Se incinge cuptorul. Se pune untdelemn in tigaie si se infierbanta. Se prajesc vinetele pe ambele parti, la foc potrivit, pana se rumenesc usor. Se pun intr-o forma de budinca, cu partea fara coaja in jos si se umplu fiecare (folosindu-se o lingurita), in zona unde au fost incizate, cu amestecul de rosii. Sucul lasat se amesteca cu apa si zaharul si se toarna peste vinete. Se dau la cuptor 45 de minute, cu capac, turnandu-se din cand in cand peste ele din zeama lasata. Se servesc presarate cu frunze de patrunjel, stropite cu sucul din vas.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu branza si verdeata

Vinete umplute cu branza si verdeata

Aceasta reteta e o reteta de vara,creata de verdeata plina de roua a gradinilor si combinata cu roada

6 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii umplute cu vinete albe cu maioneza

Rosii umplute cu vinete albe cu maioneza

Pt a umple rosiile am folosit vinete cu coaja alba coapte, preparate cu maioneza. Rosiile

9 voturi    6 comentarii
10 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici si groase
  • 1 lingurita de sare
  • 125 ml untdelemn
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 cepe mijlocii taiate inele subtiri
  • 4 rosii taiate foarte marunt
  • sare si
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • un varf de cutit de zahar
  • 85 ml apa.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Fasole batuta