Vinete umplute

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici si groase,
  • 1 lingurita de sare,
  • 125 ml untdelemn,
  • 2 catei de usturoi zdrobiti,
  • 3 cepe mijlocii taiate inele subtiri,
  • 4 rosii taiate foarte marunt,
  • sare si
  • piper negru,
  • proaspat macinat,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • 2-3 linguri suc de lamaie,
  • un varf de cutit de zahar,
  • 85 ml apa.

Mod de preparare

1. Se taie vinetele in doua pe lung si li se scot capacul si codita. Fiecare jumatate se despica in adancime (pe partea bombata) cu un cutit ascutit. Se sareaza, se pun intr-un vas acoperite cu apa de la frigider si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se scot din apa si se sterg cu un stergar de bucatarie. 2. Jumatate din ulei se incinge intr-o tigaie. Se calesc in el ceapa tocata si usturoiul pisat, vreme de 5 minute, pe foc mic. Se scot intr-un castron si se amesteca cu rosiile tocate, piperul si patrunjelul tocat. 3. Se incinge cuptorul. Se pune untdelemn in tigaie si se infierbanta. Se prajesc vinetele pe ambele parti, la foc potrivit, pana se rumenesc usor. Se pun intr-o forma de budinca, cu partea fara coaja in jos si se umplu fiecare (folosindu-se o lingurita), in zona unde au fost incizate, cu amestecul de rosii. Sucul lasat se amesteca cu apa si zaharul si se toarna peste vinete. Se dau la cuptor 45 de minute, cu capac, turnandu-se din cand in cand peste ele din zeama lasata. Se servesc presarate cu frunze de patrunjel, stropite cu sucul din vas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise