autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VINETE UMPLUTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
2 vinete potrivit de mari,, 150 g mozzarella ,, 1 lingura de parmezan ras,, 2 linguri ulei de masline,, sare,, oregano,, pesmet,, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se spala vinetele si se taie felii potrivit de groase. Se sareaza si se lasa sa se scurga apa din ele, dupa care se sterg cu un servet curat si se prajesc intr-o tigaie de Teflon (fara ulei).
2. Se pune pe masa o folie de aluminiu si, cand vinetele s-au racit, le asezam intr-un strat uniform.
3. Se taie felii mozarella si se pune peste vinete, se presara parmezanul ras, 2 linguri de ulei de masline, sare si oregano.
4. Se face un sul si se pune la rece, in congelator, pana se intareste.
5. Apoi, se trece rulada prin pesmet, prin ou si iarasi prin pesmet, se pune pe tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptor, la 180 C, pana se formeaza o pojghita aurie pe deasupra.
6. Rece se taie felii si se serveste langa carne la gratar, la grill sau orice friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "VINETE UMPLUTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o

20 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 vinete potrivit de mari,
  • 150 g mozzarella ,
  • 1 lingura de parmezan ras,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • oregano,
  • pesmet,
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Sufleu de dovlecei a  la Mihaela