autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VINETE UMPLUTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
2 vinete potrivit de mari,, 150 g mozzarella ,, 1 lingura de parmezan ras,, 2 linguri ulei de masline,, sare,, oregano,, pesmet,, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se spala vinetele si se taie felii potrivit de groase. Se sareaza si se lasa sa se scurga apa din ele, dupa care se sterg cu un servet curat si se prajesc intr-o tigaie de Teflon (fara ulei).
2. Se pune pe masa o folie de aluminiu si, cand vinetele s-au racit, le asezam intr-un strat uniform.
3. Se taie felii mozarella si se pune peste vinete, se presara parmezanul ras, 2 linguri de ulei de masline, sare si oregano.
4. Se face un sul si se pune la rece, in congelator, pana se intareste.
5. Apoi, se trece rulada prin pesmet, prin ou si iarasi prin pesmet, se pune pe tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptor, la 180 C, pana se formeaza o pojghita aurie pe deasupra.
6. Rece se taie felii si se serveste langa carne la gratar, la grill sau orice friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "VINETE UMPLUTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute

Vinete umplute

Taiem vinetele pe lung in doua si scoatem miezul pe care il tocam marunt. Jumatatile de vinete le

19 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
vinete umplute

vinete umplute

Vinetele le spalam,le taiem in doua,pe lung si le scoatem miezul.Astfel curatate,le punem sa se scurga,cu

5 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 vinete potrivit de mari,
  • 150 g mozzarella ,
  • 1 lingura de parmezan ras,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • oregano,
  • pesmet,
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bagheta umpluta in crusta de bacon Bagheta umpluta in crusta de bacon

Taiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez lasand pe coaja cca 0,5 cm. Preparam o omleta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Iahnie de fasole cu afumatura si carnati