VINETE UMPLUTE CU CARNE

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 150 g carne frageda de porc
  • o felie subtire de franzela
  • un ou
  • 20 g faina
  • piper
  • sare
  • ceapa
  • 4 vinete de cca. 1/4kg fiecare
  • 1/4 l suc de rosii
  • 25 g faina
  • 3-4 catei de usturoi
  • o lingurita ceapa rasa
  • patrunjel
  • telina
  • untdelemn.

Mod de preparare

Carnea si franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa si ceapa taiata marunt si calita cu 2 linguri de untdelemn se trec prin masina de tocat de 2 ori. La tocatura se adauga oul crud, faina, un varf de lingurita de sare, un varf de cutit piper si patrunjel taiat marunt; se bate bine tocatura, ca sa fie o pasta moale.Vinetelor necuratate de coaja li se taie un capacel in locul unde este codita, care se indeparteaza si li sescoate miezul cu rondeaua, ca marginile sa ramina de 1 cm grosime. Se gusta miezul; daca nu are seminte si nu este amar, se toaca impreuna cu carnea (sau numai o parte din el). Vinetele scobite se sareaza putin pe dinauntru, se lasa 30 minute sa se moaie si sa-si lase zeama, apoi se spala bine cu apa rece, se storc putin inpumni si se umplu cu tocatura. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, cu 4-5 linguri de untdelemn siceapa rasa fin, se prajesc 2 minute, intorcindu-se pe toate partile, apoi se sting cu sucul de rosii si apa (citsa le cuprinda). Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40 minute, sau se fierb acoperite la cuptor. Se intorc insos. Cind sint fierte, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece, se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote ca sa se lege si completind cu apa sau suc de rosii, daca este nevoie (sa fie in cantitate suficienta pentru servit). Cratita se ia de pe foc, mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu usturoi si patrunjel taiat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise