autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Vinete umplute cu carne

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2010

Ingrediente
o vanata destul de maricica, cca 150 g carne tocata amestec porc si vitel (puteti folosi carne toccata de pasare,porc sau vitel), o ceapa, 2 catei de usturoi, o legatura mica de marar, sare,, 2 linguri de zeama de lamaie, 150 ml suc de rosii sau dupa gust, o lingurita bulion, 100 ml vin alb sau dupa gust, un ou, 2 linguri cascaval ras, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

22 voturi

Mod de preparare

Vanata se spala,se sterge,se taie in jumatate pe lungime si fiecare jumatate se scobeste de miez. Se stropesc cu zeama de lamaie , se presara putina sare pe fiecare bucata in parte si se lasa cca 10-15 minute pentru a se inmuia putin,dupa care se clatesc si se lasa la zvantat.
Intr-o tigaie se toarna 1-2 linguri de ulei de masline ,se adauga carnea tocata amestecata cu ceapa,usturoiul,miezul rezultat de la vanata tocate in prealabil la blender. Spre sfarsit adaugam o lingurita de bulion,mararul tocat, sare si condimente dupa gust.Cu aceasta compozitie umplem vinetele pe care le asezam intr-un vas de yena uns in prealabil bine cu ulei de masline , turnam sosul format din vin si suc de rosii si introducem tava la cuptor.
Cand au inceput sa se rumeneasca adaugam oul batut deasupra vinetelor,iar la sfarsit presaram cascavalul ras si mai le lasam putin la cuptor pentru gratinare.
Se pot servi cu smantana sau iaurt …
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele cu oua de prepelite

Chiftele cu oua de prepelite

Se fierb ouale de prepelite si se curata (pe mine m-au ajutat copiii la curatat),apoi se tavalesc

12 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Am pregatit si eu vinete umplute cu carne dupa reteta ta,eu am facut mai multe,si au iesit foarte bune si gustoase,ne-au placut foarte mult,asa ca vom mai face.Multumim de reteta.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Si eu gatesc asa vinetele si sunt foarte gustoase.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marta Gabriela Abdelhafiz , 15 iunie 2013

    IMI PLAC FOARTE MULT VINETELE UMPLUTE SI SIGUR VOI SALVA RETETA

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Va multumesc mult pentru aprecieri si sfaturi...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Foarte apetisante! Eu le pun pe un strat de legume; excelenta ideea de a le presara cu cascaval ras; trebuie sa fie delicioase; voi incerca reteta ta neaparat deoarece imi plac mult vinetele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      O reteta concisa...ca de fiecare data... si cred ca si foarte gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Va multumesc ...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Imi plac oricum vinetele,iar al tale arata ff bine!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Salvat si votat reteta .............trebuie sa fie tare,tare bun...........cu siguranta o voi testa.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      O bunãtate!!!am retinut,mi-ai fãcut o poftã....asa cã am sã fac cât de curând.Felicitãri!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Arata super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Foarte reusita reteta,salvez si o voi incerca.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Vanata,leguma mea favorita.Minunat arata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      S-ar coace mai greu si mijlocul nu se patrunde, e prea mare asa. Uite ce frumos le-a rumenit Valentina. Imi place Vali cum ti-a iesit, sa sti ca si eu am sa fac.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Foarte frumos si delicios...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      ce bine arata ,nu am mancat niciodata dar am sa incerc si eu ,delicios!!!!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Frumos, foarte frumos !!!!. Ce ar fi ?, daca dupa ce umplem jumatatile de vanata ?, am reface vanata, punandule inapoi, una peste cealalta si am baga asa vanata la cuptor ???. Oare ?, ar merita incercat ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

22 voturi

Ingrediente

  • o vanata destul de maricica
  • cca 150 g carne tocata amestec porc si vitel (puteti folosi carne toccata de pasare,porc sau vitel)
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o legatura mica de marar
  • sare,
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 150 ml suc de rosii sau dupa gust
  • o lingurita bulion
  • 100 ml vin alb sau dupa gust
  • un ou
  • 2 linguri cascaval ras
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pentru aprecieri si sfaturi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc