Vinetele se spala si se sterg cu un servetel. Se taie pe lung, se scoate mijlocul cu o lingurita (se lasa cam de 0,5 cm miez), se stropesc cu suc de lamaie si se presara sare si piper. Ceapa, jumatate din miezul de vinete, morcovul si ardeiul se taie marunt (eu le-am dat la robot) si se pun in tigaie pentru citeva minute. Se adauga rosiile taiate cubulete, apoi carnea, sarea si piperul (dupa gust) si se mai lasa 8-10 min la foc mic. Se adauga usturoul tocat marunt si patrunjelul taiat fin si se mai lasa 1-2 min. Cu aceasta compozitie se umplu vinetel si se presara pe deasupra cascaval ras.Se pun intr-o tava si se introduc in cuptorul preincalzit. Se lasa aproximativ 50 min la 180 grade celsius.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii