Se curata coaja de pe vinete din loc in loc in fasii subtiri. Se taie drept capatul de la codita, apoi se taie in doua pe lungime. Se scobesc pana ramane o margine de 8-10 mm grosime. Se condimenteaza jumatatile dupa gust.
Ce s-a scos din vinete se toaca marunt si se caleste in 10 ml ulei impreuna cu ceapa, morcovul, dovlecelul si 50 g ciuperci tocate marunt. Adaugati si cateva cubulete de ardei gras si verdeata, pentru aspect. Se lasa la calit pana scade zeama, se condimenteaza si se adauga pesmetul si oul crud.
In jumatatile de vinete puneti intai bastonase de cascaval, apoi umpleti-le cu ce ati calit in tigaie. Asezati deasupra fiecarei vinete cate o felie de rosie (sau de sunca), bucatele de ciuperci si puneti-le intr-un vas mai inalt, bine inghesuite, pe un pat de felii de dovlecel si rosii. Turnati deasupra bulionul cat sa ajunga la nivelul vinetelor. Acoperiti cu folie de aluminiu (staniol) si dat vasul la cuptor la foc mic 30 minute.
Scoateti folia si mai lasati-le 10 minute la foc mediu, sa se rumeneasca putin deasupra.
In restul de uleiul de masline, caliti ciupercile care au mai ramas, taiate mare cateva minute si condimentati-le.
Scoateti vinele cu grija pe un platou, garnisiti-le cu cateva frunze de verdeata, fasii de ardei, foi de salata, masline si smantana. Asezati langa ele garnitura de ciuperci.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii