autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute cu dovlecel si ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2009

Ingrediente
2-3 vinete tinere, 1 dovlecel mic, 150 g ciuperci (champignon sau pleurotus), 1 rosie, 1 ceapa, 1 ardei gras, 30 g cascaval, 5-6 masline, 20 ml ulei de masline, 20 ml ketchup, 100 ml bulion, cateva felii de sunca (optional), 1 ou crud, 2-3 linguri pesmet, 2-3 linguri smantana, cateva fire de marar, patrunjel, sare, piper, paprika, curry

Dificultate: Medie Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Se curata coaja de pe vinete din loc in loc in fasii subtiri. Se taie drept capatul de la codita, apoi se taie in doua pe lungime. Se scobesc pana ramane o margine de 8-10 mm grosime. Se condimenteaza jumatatile dupa gust.
Ce s-a scos din vinete se toaca marunt si se caleste in 10 ml ulei impreuna cu ceapa, morcovul, dovlecelul si 50 g ciuperci tocate marunt. Adaugati si cateva cubulete de ardei gras si verdeata, pentru aspect. Se lasa la calit pana scade zeama, se condimenteaza si se adauga pesmetul si oul crud.
In jumatatile de vinete puneti intai bastonase de cascaval, apoi umpleti-le cu ce ati calit in tigaie. Asezati deasupra fiecarei vinete cate o felie de rosie (sau de sunca), bucatele de ciuperci si puneti-le intr-un vas mai inalt, bine inghesuite, pe un pat de felii de dovlecel si rosii. Turnati deasupra bulionul cat sa ajunga la nivelul vinetelor. Acoperiti cu folie de aluminiu (staniol) si dat vasul la cuptor la foc mic 30 minute.
Scoateti folia si mai lasati-le 10 minute la foc mediu, sa se rumeneasca putin deasupra.
In restul de uleiul de masline, caliti ciupercile care au mai ramas, taiate mare cateva minute si condimentati-le.
Scoateti vinele cu grija pe un platou, garnisiti-le cu cateva frunze de verdeata, fasii de ardei, foi de salata, masline si smantana. Asezati langa ele garnitura de ciuperci.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu dovlecel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Se spala bine orezul. Se amesteca bine carnea cu orezul, morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cușcuș cu legume

Cușcuș cu legume

Curățăm legumele. Morcovul îl tăiem rondele, ardeii, roșiile și dovlecelul cubulețe,

4 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Bun,bun ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte bun!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Multumesc mult de tot, dragi prietene.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Apetisante....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Ce bine arata! Imi lasa gura apa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. E buna, mai ales acum, in post.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Arata bine si cred ca sunt si gustoase.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 2-3 vinete tinere
  • 1 dovlecel mic
  • 150 g ciuperci (champignon sau pleurotus)
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 30 g cascaval
  • 5-6 masline
  • 20 ml ulei de masline
  • 20 ml ketchup
  • 100 ml bulion
  • cateva felii de sunca (optional)
  • 1 ou crud
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2-3 linguri smantana
  • cateva fire de marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • paprika
  • curry

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Bun,bun ...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Conopida&brocolli la cuptor