autor:

mariana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute cu fars

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
500g. vinete, 300g. carne tocata (carnea poate fi de orce fel, depinde de gustul care va place), 250g. rosii, 150g. ceapa, 100g. cascaval ori parmezan (mai tare), 3 catei de usturoi, ulei, sare dupa gust, piper dupa gust, verdeata (marar ori patrunjel), seminte de granata

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul.
Jumatatile de vinete le presuram cu sare si le lasam timp de 30 min.
Dupa le clatim cu apa rece(daca procedam in felul urmator nu vor da gust amarui).
Miezurile da la vinete le punem in apa rece timp de 30 min. (procedam in felul urmator ca sa nu dea gust amarui si ca in timpul prajirii sa nu absorbe mult ulei). Taiem ceapa si usturoiul foarte marunt. Miezul vinetelor (dupa ce au stat in apa rece timp de 30 min.) il scurgem si il taiem in cuburi mici.

Rosiile tot le taiem in cuburi mici. Ceapa si usturoiul le prajim in uleiul incins. Adaugam carnea tocata si prajim bine (aproximativ 10 min. la foc mediu). Adaugam rosiile si miezurile de la vinete presaram sare, piper si le prajim (cam timp de 8-10 min.) Jumatatile de vinete le umplem cu cantitatea obtinuta.

Luam o tava, o ungem cu putin ulei, asezam vinetele, dam prin razatoare cascavalul si le punem la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie la 180 grade si coacem vinetele timp de 30-35 min.

Vinetele gata pregatite le ornam cu verdeata si cu seminte de granata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu fars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba cu ardei umplut

Ciorba cu ardei umplut

Calim in ulei o ceapa tocata marunt, adaugam orezul, cuburile MAGGI si carnea. Amestecam si dam la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de fasole pastai si mazare

Mancarica de fasole pastai si mazare

Mai intai de toate se fierbe mazarea si fasolea cca 20 minute in apa cu putina sare, dupa care se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Cred ca sint o bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Foarte interesanta ideea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 500g. vinete
  • 300g. carne tocata (carnea poate fi de orce fel
  • depinde de gustul care va place)
  • 250g. rosii
  • 150g. ceapa
  • 100g. cascaval ori parmezan (mai tare)
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • verdeata (marar ori patrunjel)
  • seminte de granata

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Salata floarea soarelui

Salata floarea soarelui

Salata se asaza straturi, fiecare strat se unge cu maioneza. 1 strat fileul de gaina taiat cuburi 2

64 voturi    19 comentarii
1h
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Bostanei (dovlecei) gratinati