autor:

mariana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute cu fars

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
500g. vinete, 300g. carne tocata (carnea poate fi de orce fel, depinde de gustul care va place), 250g. rosii, 150g. ceapa, 100g. cascaval ori parmezan (mai tare), 3 catei de usturoi, ulei, sare dupa gust, piper dupa gust, verdeata (marar ori patrunjel), seminte de granata

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul.
Jumatatile de vinete le presuram cu sare si le lasam timp de 30 min.
Dupa le clatim cu apa rece(daca procedam in felul urmator nu vor da gust amarui).
Miezurile da la vinete le punem in apa rece timp de 30 min. (procedam in felul urmator ca sa nu dea gust amarui si ca in timpul prajirii sa nu absorbe mult ulei). Taiem ceapa si usturoiul foarte marunt. Miezul vinetelor (dupa ce au stat in apa rece timp de 30 min.) il scurgem si il taiem in cuburi mici.

Rosiile tot le taiem in cuburi mici. Ceapa si usturoiul le prajim in uleiul incins. Adaugam carnea tocata si prajim bine (aproximativ 10 min. la foc mediu). Adaugam rosiile si miezurile de la vinete presaram sare, piper si le prajim (cam timp de 8-10 min.) Jumatatile de vinete le umplem cu cantitatea obtinuta.

Luam o tava, o ungem cu putin ulei, asezam vinetele, dam prin razatoare cascavalul si le punem la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie la 180 grade si coacem vinetele timp de 30-35 min.

Vinetele gata pregatite le ornam cu verdeata si cu seminte de granata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu fars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de ardei

Tocana de ardei

Ardeii se spala, se curata si se taie bucati mici. In tigaie se incinge uleiul si se adauga ardeii,

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu  fructe de mare a la Cristi Roman

Vinete cu fructe de mare a la Cristi Roman

Se taie vinetele cuburi, ardei rondele, usturoiul se toaca marunt. Intr-o oala cu fundul gros se

3 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Cred ca sint o bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Foarte interesanta ideea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 500g. vinete
  • 300g. carne tocata (carnea poate fi de orce fel
  • depinde de gustul care va place)
  • 250g. rosii
  • 150g. ceapa
  • 100g. cascaval ori parmezan (mai tare)
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • verdeata (marar ori patrunjel)
  • seminte de granata

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Salata floarea soarelui

Salata floarea soarelui

Salata se asaza straturi, fiecare strat se unge cu maioneza. 1 strat fileul de gaina taiat cuburi 2

66 voturi    19 comentarii
1h
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Fajitas cu carne de pui si cascaval