Vinete umplute cu fars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Vinete umplute cu fars

Ingrediente

  • 500g. vinete
  • 300g. carne tocata (carnea poate fi de orce fel, depinde de gustul care va place)
  • 250g. rosii
  • 150g. ceapa
  • 100g. cascaval ori parmezan (mai tare)
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • verdeata (marar ori patrunjel)
  • seminte de granata

Mod de preparare

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul.

Jumatatile de vinete le presuram cu sare si le lasam timp de 30 min.

Dupa le clatim cu apa rece(daca procedam in felul urmator nu vor da gust amarui).

Miezurile da la vinete le punem in apa rece timp de 30 min. (procedam in felul urmator ca sa nu dea gust amarui si ca in timpul prajirii sa nu absorbe mult ulei). Taiem ceapa si usturoiul foarte marunt. Miezul vinetelor (dupa ce au stat in apa rece timp de 30 min.) il scurgem si il taiem in cuburi mici.

Rosiile tot le taiem in cuburi mici. Ceapa si usturoiul le prajim in uleiul incins. Adaugam carnea tocata si prajim bine (aproximativ 10 min. la foc mediu). Adaugam rosiile si miezurile de la vinete presaram sare, piper si le prajim (cam timp de 8-10 min.) Jumatatile de vinete le umplem cu cantitatea obtinuta.

Luam o tava, o ungem cu putin ulei, asezam vinetele, dam prin razatoare cascavalul si le punem la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie la 180 grade si coacem vinetele timp de 30-35 min.

Vinetele gata pregatite le ornam cu verdeata si cu seminte de granata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise