autor:

Georgeta Dumitrescu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute cu ficatei de pui

Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Ingrediente
5-6 vinete potrivite, 1 kg.ficatei de pui, 1 ceapa, 250 gr.costita afumata, 150 ml.ulei de masline, 1 lingura knorr-ardei si verdeturi, 4-5 catei de usturoi, 2-3 rosii patrunjel verde.

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Ficateii de pui se spala si se pun la scurs intr-o sita,apoi se prajesc in jumatate din uleiul de masline.Se scot si se taie cu cutitul in cubulete.Vinetele se taie in jumatati pe lungime , se scobesc lasandu-se pereti cam de 1 cm.si se trec putin prin apa fiarta cu sare. Miezul scobit se taie in cubulete .Se pune in tigaia in care s-a prajit ficateii si restul de ulei.Apoi se adauga ceapa tocata marunt,costita afumata taiata bucatele mici,vinetele taiate cubulete,usturoiul tocat cu cutitul si se inabusa toate putin.Se amesteca apoi cu ficateii prajiti,se condimenteaza cu knorr-ardei si verdeturi si se umplu jumatatile de vinete cu aceasta compozitie.Se pun intr-o tava unsa cu ulei.Deasupra fiecarei jumatati se pun felii de rosii.Se dau la cuptor la foc mediu 20 minute.La sfarsit se presara deasupra patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de spanac

Tocanita de spanac

Spalati spanacul in mai multe ape si puneti-l la fiert in 2 litri de apa clocotita cu putina sare

19 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ficatei de pui cu mazare

Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii

2 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 5-6 vinete potrivite
  • 1 kg.ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 250 gr.costita afumata
  • 150 ml.ulei de masline
  • 1 lingura knorr-ardei si verdeturi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 rosii patrunjel verde.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors de dovlecei cu stevie Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cosulete aperitiv de primavara Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi gratinati la cuptor