autor:

Georgeta Dumitrescu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute cu ficatei de pui

Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Ingrediente
5-6 vinete potrivite, 1 kg.ficatei de pui, 1 ceapa, 250 gr.costita afumata, 150 ml.ulei de masline, 1 lingura knorr-ardei si verdeturi, 4-5 catei de usturoi, 2-3 rosii patrunjel verde.

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Ficateii de pui se spala si se pun la scurs intr-o sita,apoi se prajesc in jumatate din uleiul de masline.Se scot si se taie cu cutitul in cubulete.Vinetele se taie in jumatati pe lungime , se scobesc lasandu-se pereti cam de 1 cm.si se trec putin prin apa fiarta cu sare. Miezul scobit se taie in cubulete .Se pune in tigaia in care s-a prajit ficateii si restul de ulei.Apoi se adauga ceapa tocata marunt,costita afumata taiata bucatele mici,vinetele taiate cubulete,usturoiul tocat cu cutitul si se inabusa toate putin.Se amesteca apoi cu ficateii prajiti,se condimenteaza cu knorr-ardei si verdeturi si se umplu jumatatile de vinete cu aceasta compozitie.Se pun intr-o tava unsa cu ulei.Deasupra fiecarei jumatati se pun felii de rosii.Se dau la cuptor la foc mediu 20 minute.La sfarsit se presara deasupra patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sote de morcovi

Sote de morcovi

Se curata si se taie foarte fin morcovii feliute si/sau bastonase sau se dau pe razatoarea mare.

21 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi Dauphinoise cu piept de pui si hribi

Cartofi Dauphinoise cu piept de pui si hribi

Se curata si se spala cartofii si morcovii. Se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare, timp

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 5-6 vinete potrivite
  • 1 kg.ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 250 gr.costita afumata
  • 150 ml.ulei de masline
  • 1 lingura knorr-ardei si verdeturi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 rosii patrunjel verde.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Orez cu legume