autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute cu orez

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3 vinete mai mari, 3 linguri unt, 4-5 cepe, 3-4 ardei, 2 gogosari, 1 morcov, usturoi, 1 pahar ulei, 1 cescuta orez, 5-6 rosii, verdeata, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie vinetele in jumatati, se oparesc in apa clocotita cu sare 10-20 minute. Se pun sub teasc. Intre timp se prepara umplutura astfel: se inabusa ceapa in ulei, se adauga ardeii, gogosarii, morcovul ras, miezul de la vinete si usturoi. Se lasa sa scada si se adauga o cescuta de orez. Se mai lasa sa se inabuse bine si cu orezul, apoi se adauga citeva rosii curatate de pielita si tocate. Se scade bine si se adauga verdeata multa tocata marunt. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele, se asaza in cratita, se toarna pe deasupra sos de rosii indulcit cu zahar si se dau la cuptor.
Se pot servi cu brinza rasa pe deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu orez

Vinete umplute cu orez

Se incalzeste cuptorul la 200 gr. Se pune orezul la fiert timp de aproximativ 15 minute. Cand este

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Nokedli cu tocanita de ciuperci

Nokedli cu tocanita de ciuperci

Nokedli: Se pune o oala cu apa pe foc sa fiarba. Adaugati si putin sare si cele doua linguri de

1 vot    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
spanac cu ou