autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -4 vinete mari, -1/2 pahar ulei de porumb pentru calit vinetele, -sare, Pentru umplutura:, -300 gm carne de vita macinata, -1 ceapa medie, -1 morcov, -1/2 ardei verde, -1/2 cartof de marime medie, - 1 rosie, -condiment mixt macinat marunt ( all spice,cuisoare, scortisoara, ghimbir,cardamom,nucsoara), -1/2 lingurita piper proaspat macinat, -5 linguri ulei de masline, -3 linguri mazare de conserva, -1 lingurita sare, Pentru”patura “ de legume din tava, -4 rosii mari, -1/2 ardei verde, -1/2 cartof, -miezul de la vinete, -1 morcov, -restul de conserva de mazare, -2 cuburi de Maggi de pui, -2 cani apa firbinte, -sare dupa gust( dupa ce s-au adaugat cuburile de Maggi), -piper macinat proaspat dupa gust, - 4 linguri ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati.
Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o tava de cuptor antiaderenta.
Vinetele se sareaza si se lasa 20 de minute pe un gratar sa se scurga de lichid.
Intr-o cratita antiaderenta se incinge uleiul de porumb si se calesc vinetele pe ambele fete pana iau o culoare aurie.
Se scot pe un gratar ca sa se raceasca si sa se scurga surplusul de ulei.
Se aseaza vinetele pe un platou.
Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul de masline si se calesc intai cartoful, morcovii si ardeiul verde.
Jumatate din cantitate se pune intr-un bol pentru umplutura pentru vinete si jumatate in tava, peste miezul de la vinete.
Se calesc ceapa si carnea, dupa ce s-au sarat si condimentat ,cca 10 minute.
Se adauga in bolul pentru umplutura pentru vinete.
Rosiile se oparesc , de decojesc si se taie marunt: o rosie se adauga in bolul pentru umplutura si 4 in tava pentru a forma “ patura” de asezat vinetele.
Se divizeaza mazarea: 4 linguri pentru umplutura si restul se pune in tava.
Se umplu vinetele.
Cele 2 cuburi de Maggi de pui se dizolva in 2 cani de apa fierbinte si se pun peste legumele din tava; se macina piper deasupra si dupa gust se mai poate adauga sare.
Se aseaza vinetele umplute peste “patura” de legume din tava si se stropesc cu 4 linguri de ulei de masline.
Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade 40 de minute.
Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor sa se rumeneasa.
Se servesc cu garniture de orez fiert simplu sau cu fidea si muraturi asortate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Pulpa de pui umpluta cu spanac

Pulpa de pui umpluta cu spanac

Pulpele se dezoseaza partial, separat se trage spanacul in tigaie cu ustroiul si ceapa; dupa care

13 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

    O reteta foarte buna si eu pregatesc ceva asemanator dar adaug brinza putin sarata.Iese minunat.Felicitari ptr reteta.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    O reteta bogata in ingrediente, cu aroma deosebita.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Multumesc pentru comentarii. Uneori prefer sa o fac si fara carne si iese foarte buna si usoara.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Miroase ceva tare bun. Ce sa fie? ...... Barcutele tale.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Felicitari!!!!!!!!am salvat si eu reteta*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      arata f bine,i-mi plac mult vinetele,astept sa vina sezonul pt ca cele din comert de acum n-au nici un gust.Felicitari,ai votul meu

    • Fara foto

      monica iuliana (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Suna bine...sigur o voi incerca.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -4 vinete mari
  • -1/2 pahar ulei de porumb pentru calit vinetele
  • -sare
  • Pentru umplutura:
  • -300 gm carne de vita macinata
  • -1 ceapa medie
  • -1 morcov
  • -1/2 ardei verde
  • -1/2 cartof de marime medie
  • - 1 rosie
  • -condiment mixt macinat marunt ( all spice,cuisoare
  • scortisoara
  • ghimbir,cardamom,nucsoara)
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -5 linguri ulei de masline
  • -3 linguri mazare de conserva
  • -1 lingurita sare
  • Pentru”patura “ de legume din tava
  • -4 rosii mari
  • -1/2 ardei verde
  • -1/2 cartof
  • -miezul de la vinete
  • -1 morcov
  • -restul de conserva de mazare
  • -2 cuburi de Maggi de pui
  • -2 cani apa firbinte
  • -sare dupa gust( dupa ce s-au adaugat cuburile de Maggi)
  • -piper macinat proaspat dupa gust
  • - 4 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

19 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

kok miori (Chef de cuisine)

O reteta foarte buna si eu pregatesc ceva asemanator dar adaug brinza putin sarata.Iese minunat.Felicitari ptr reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Ceafa de porc cu garnitura de ciuperci si cartofi