autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute (la cuptor)

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2009

Ingrediente
3-4 vinete mari, 400g carne tocata de porc, 100 g telemea de capra, 2 ardei grasi (unul rosu unul galben), 3-4 linguri de pesmet sau gris, 125 ml ulei de masline, una legatura de marar verde, 4 catei de usturoi, 2 rosii mari, 2 oua, 2 cepe, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 55 min

18 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala, se curata gen zebra, se taie in jumatati, pe lungime. Indepartam miezul vinetelor, pastrand peretii grosi de aprox. 1 cm. Le presaram cu sare, pe interior si exterior, le lasam cam 10minute, le trecem sub un jet de apa dupa care le oparim si le lasam la scurs cu scobitura in jos.
Curatam si spalam ardeii, ceapa si usturoiul. Taiem marunt ardeii, ceapa, usturoiul si miezul vinetelor. Le calim in 100 ml ulei, pana se inmoaie.
Separat, calim carnea si condimentam cu sare si piper.
Decojim una rosie, o dam pe razatoare si o amestecam cu pesmetul( sau grisul) si cele doua oua batue.
Peste legume, punem carnea si amestecam bine, adaugam mararul taiat marunt si lasam cam 15minute la racorit. Dupa care punem si amestecul de rosie, ou si pesmet, amestecam, completam cu sare si piper dupa gust si umplem vinetele.
Asezam vinetele intr-o tava unsa cu uleiul ramas, punem pe vinete felii de rosii, turnam 150 ml apa, acoperim tava cu folie de aluminiu pe care o perforam in cateva locuri cu o scobitoare si o introducem in cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 20 minute.
Scoatem tava, indepartam folia, radem telemea pe fiecare vanata si mai introducem tava la cuptor, inca 10 minute, dupa care preparatul este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute la cuptor

Vinete umplute la cuptor

Se taie vinetele in doua, se scobesc de miez (miezul se taie cubulete si se rezerva) se pune uleiul

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o

21 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Maria-rita , 27 iulie 2013

    VINETELE, MOARTEA FOAMEI!

  • Fara foto

    , 21 iulie 2013

    cred ca sunt foarte bune, urmeaza sa fac.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 20 iulie 2013

    Foarte bune vinetele si eu fac vinete umplute dar cu branza .Reteta minunata merita incercata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      O bunatate...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Dacă ştiam reţeta asta preparam şi aşa vinetele nu numai salată(nu-mi plac altfel), că sigur mi-ar fi plăcut. O să fac cu prima ocazie. Foarte apetisantă reţeta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Arata grozav,iar gustul in mod sigur este pe masura...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

55 min

18 voturi

Ingrediente

  • 3-4 vinete mari
  • 400g carne tocata de porc
  • 100 g telemea de capra
  • 2 ardei grasi (unul rosu unul galben)
  • 3-4 linguri de pesmet sau gris
  • 125 ml ulei de masline
  • una legatura de marar verde
  • 4 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bune vinetele si eu fac vinete umplute dar cu branza .Reteta minunata merita incercata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu orez