autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute.

   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1,1/2 kg vinete(nu prea mari,dar sa aiba mijlocul gros), 2 cepe taiate marunt, o ceasca ulei de masline, 500 gr.carne tocata (vita), sare, piper,, 1/2 ceasca vin alb slab, patrunjel tocat, , brinza rasa, sos Bechamel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie cotorul si se taie pe jumatate in lungime. Se freaca partea din interior cu sare si se lasa 1/2 ora. Se spala, se lasa sa se usuce si se pun cu fata in jos intr-o tava de cuptor, cu o ceasca
de apa fierbinte. Se lasa 15 minute sau atit cit vinetele sa fie moi. Intr-o tigaie, se pun ceapa, carnea tocata, vinul si patrunjelul si se lasa la foc normal pentru 30 minute. Se scot semintele de la vinete cu o lingurita si se umplu cu amestecul din tigaie (ceapa, carnea tocata) si deasupra se pune o lingura plina de sos Bechamel si
brinza rasa. Se pune la cuptor pentru 30-40 minute. Se poate pune in tava si sos de rosii.
Sos Bechamel se prepara din 4 cesti lapte fierbinte, 8 linguri faina, 3 linguri unt(margarina), sare, piper, nucsoara.
Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, se da focul
foarte mic si se adauga laptele cite putin
Se amesteca incontinuu, sa nu aiba cocoloase de faina. Se adauga sare si piper si nucsoara. La sfirsit se adauga doua oua batute. Se pune 1/2 ceasca brinza rasa.
Se serveste cu piine prajita si cu o felie de rosie (rondele) peste vinete
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vanata pe lungime in 2 jumatati egale, dupa care se scobesc cu o lingura, lasand peretii

9 voturi    3 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Vinete umplute

Vinete umplute

Se spala vinetele, se sterg cu un prosop si se feliaza in felii subtiri, insa fara sa le taiem de

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1,1/2 kg vinete(nu prea mari,dar sa aiba mijlocul gros)
  • 2 cepe taiate marunt
  • o ceasca ulei de masline
  • 500 gr.carne tocata (vita)
  • sare
  • piper,
  • 1/2 ceasca vin alb slab
  • patrunjel tocat
  • brinza rasa
  • sos Bechamel

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
VARZA DULCE CU KAISER