autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Vise de dovleac (Sonhos* de Abóbora)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Ingrediente
30 gr. drojdie proaspãtã, 0,5 dl lapte cãldut, 500 gr. piure de dovleac*, 1 ou, 1 lingurã vin de Porto, sucul de la jumãtate de portocalã, 80 gr. zahãr, 200 gr. fãinã, ulei pt. prãjit, zahãr si scortisoarã pudrã

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

"Sonhos" li se zice in Brazilia... sunt gogosi tipici bucãtãriei portugheze.
Se gãsesc in toate patiseriile cu numele de "Bolas de Berlim" si pot fi umplute de obicei cu cremã de fructe rosii, creme pasteleiro (un fel de budincã) sau simpli...
Sunt un deliciu pe plajã!
De ziua tuturor sfiintlor gãtim cu dovleac :)
1)Dovleacul se fierbe in apã cu sare si un baton de scortisoarã.Scurge bine si redu la piuré.
2)Amestecã drojdia cu laptele si adaugã celelalte ingrediente, exceptând fãina.
Amestecã totul bine, si adaugã fãina.Lasã la crescut in loc cald pânã dubleazã volumul.
2)Ia cu lingura din aluat si prãjeste "sonhos" in uleiul fierbinte.
Lasã la scurs, si incã calde se trec prin amestec de zahãr cu scortisoarã pudrã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vise de dovleac (Sonhos* de Abóbora)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu Rapido

Tiramisu Rapido

Oualele, mascarpone si frisca lichida se pun in robotul de bucatarie si se amesteca bine pana cand

20 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crinkles

Crinkles

* Amesteca untul si zaharul pentru cateva minute. * Adauga ouale unul cate unul si amesteca

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

    Chiar o sa o fac ..tre sa fie buna tare...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Vã multumesc:)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Trebuie sa fie foarte gustoase cu atatea arome!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Foarte delicioase!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Interesanta reteta si cu siguranta delicioasa...*****

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      am salvat-o, voi incerca si eu...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

      F.interesant;n-am mincat niciodata asa ceva;cred ca sint f.bune "visele"astea.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

      Imi place mult placinta cu dovleac ,rulada cu dovleac,dovleacul fiert in lapte,cred ca si gogoselele tale sunt o nebunie...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

      ce bun e!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 30 gr. drojdie proaspãtã
  • 0,5 dl lapte cãldut
  • 500 gr. piure de dovleac*
  • 1 ou
  • 1 lingurã vin de Porto
  • sucul de la jumãtate de portocalã
  • 80 gr. zahãr
  • 200 gr. fãinã
  • ulei pt. prãjit
  • zahãr si scortisoarã pudrã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

anca (Chef de cuisine)

Chiar o sa o fac ..tre sa fie buna tare...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Branzoaice