Ingrediente
La 1 kg de visine adaugam 500 g zahar si 1/2 l alcool dublu rafinat de 90 grade. Daca bugetul este limitat puteti inlocui alcoolul cu votca ruseasca.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
33 voturi
Mod de preparare
Se inchide foarte bine damigeana si se lasa la macerat cca o saptamana,pana cand zaharul se topeste formandu-se siropul.In tot acest timp zilnic damigeana trebuie scuturata bine pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul. Cand s-a topit zaharul si siropul este gata format se va adauga alcoolul sau votca si se mai lasa cca 3 saptamani ,timp in care se va agita la doua zile si se va pastra de aceasta data la loc intunecat si mai racoros.Eu adaug si putin sirop de visine preparat separat pentru aroma.Daca vi se pare prea dulce visinata mai adaugati putin alcool sau votca,iar daca vi se pare prea tare mai adaugati putin sirop de visine...,depinde de gustul fiecaruia...
Cand este gata se trage cu mare grija in sticle (nu trebuie agitat prea tare continutul),iar visinele se pot folosi la prajituri sau diferite dulciuri.
Hai noroc si Sa traim bine!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Multumesc...
constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Merita facuta ,e super !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Draga mea sa stii ca sunt corecte ambele variante... VÓTCĂ s. f. rachiu foarte tare, din alcool de cereale. (< rus. vodka) VÓTCĂ, votci, s.f. Rachiu foarte tare, făcut din alcool de cereale și din apă cu duritate scăzută. [Var.: vódcă, vútcă s.f.] – Din rus. vodka. vótcă s. f., g.-d. art. vótcii; (sorturi, porții) pl. votci VÓT//CĂ ~ci f. Băutură alcoolică tare, obținută prin fermentarea fructelor sau a cerealelor. [G.-D. votcii] /
Steliana , 05 aprilie 2010
Vodca se scrie cu D nu cu T!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010
Multumesc ...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010
O bunatate.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009
Multumesc...
vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009
asa este o delicatesa!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Asa este Cely...sa ciocnim pentru sanatate si numai bucurii pentru toata lumea...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Un deliciu. Sa ciocnim un paharel de visinata de sarbatri.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009
Multumesc mult de tot...
murigneau (Chef de cuisine) , 31 august 2009
SuperB ! Am incercat si cu visine amare este si ....mai si! FELICITARI!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2009
Si mie imi place sa folosec visine din visinata la prajituri,foarte bun.
mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009
Visinata facuta in casa este o delicatesa!