autor:

valentina ionita

» » Cocktailuri si lichioruri

VISINATA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
La 1 kg de visine adaugam 500 g zahar si 1/2 l alcool dublu rafinat de 90 grade. Daca bugetul este limitat puteti inlocui alcoolul cu votca ruseasca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

32 voturi

Mod de preparare

Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt zvantate bine se toarna cu mare grija sa nu sfarame intr-o damigeana de sticla in straturi alternative visine-zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie cu zahar.
Se inchide foarte bine damigeana si se lasa la macerat cca o saptamana,pana cand zaharul se topeste formandu-se siropul.In tot acest timp zilnic damigeana trebuie scuturata bine pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul. Cand s-a topit zaharul si siropul este gata format se va adauga alcoolul sau votca si se mai lasa cca 3 saptamani ,timp in care se va agita la doua zile si se va pastra de aceasta data la loc intunecat si mai racoros.Eu adaug si putin sirop de visine preparat separat pentru aroma.Daca vi se pare prea dulce visinata mai adaugati putin alcool sau votca,iar daca vi se pare prea tare mai adaugati putin sirop de visine...,depinde de gustul fiecaruia...
Cand este gata se trage cu mare grija in sticle (nu trebuie agitat prea tare continutul),iar visinele se pot folosi la prajituri sau diferite dulciuri.
Hai noroc si Sa traim bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "VISINATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Tort cu piscoturi, fructe si visinata

Tort cu piscoturi, fructe si visinata

Este o prajitura dedicata dragilor nostri barbati de 8 martie, cand nu prea avem timp de pierdut

31 voturi    13 comentarii
25 min
Torturi
visinata

visinata

Se aleg visine bine coapte, se spala si se introduc intr-o damigeana mica. Se adauga zaharul si se

10 voturi    11 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Nick

    Nick (Chef de cuisine):

    Visinata se prepara numai cu acool fara arome. Se foloseste mai intai alcool de 96 de grade, apoi se dilueaza cu alcool de 33 de grade. Si visinele din bautura te vor binedispune.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2014

    Merge si cu tuica.

  • Fara foto

    , 15 iulie 2014

    Daca ii bag tuica de 50 grade n0 sa o pot bea !?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Merita facuta ,e super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Draga mea sa stii ca sunt corecte ambele variante... VÓTCĂ s. f. rachiu foarte tare, din alcool de cereale. (< rus. vodka) VÓTCĂ, votci, s.f. Rachiu foarte tare, făcut din alcool de cereale și din apă cu duritate scăzută. [Var.: vódcă, vútcă s.f.] – Din rus. vodka. vótcă s. f., g.-d. art. vótcii; (sorturi, porții) pl. votci VÓT//CĂ ~ci f. Băutură alcoolică tare, obținută prin fermentarea fructelor sau a cerealelor. [G.-D. votcii] /

    • Fara foto

      Steliana , 05 aprilie 2010

      Vodca se scrie cu D nu cu T!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Multumesc ...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Multumesc...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      asa este o delicatesa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Asa este Cely...sa ciocnim pentru sanatate si numai bucurii pentru toata lumea...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Un deliciu. Sa ciocnim un paharel de visinata de sarbatri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Multumesc mult de tot...

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      SuperB ! Am incercat si cu visine amare este si ....mai si! FELICITARI!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Si mie imi place sa folosec visine din visinata la prajituri,foarte bun.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Visinata facuta in casa este o delicatesa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

32 voturi

Ingrediente

  • La 1 kg de visine adaugam 500 g zahar si 1/2 l alcool dublu rafinat de 90 grade. Daca bugetul este limitat puteti inlocui alcoolul cu votca ruseasca.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Merge si cu tuica.

Adauga reteta
Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Caipiroska cu mure Caipiroska cu mure

Spalati bine ingredientele Taiati lime-ul in cubulete Puneti cubuletele de la jumatate de lime in pahar alaturi de mure si zahar

2 voturi    0 comentarii
10 min
Bauturi
Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii

Curatati ananasul de coaja si taiati-l in cubulete. Adaugati capsunile si ananasul prin palnia de alimentare a unui storcator centrifugal

2 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Limoncello Martini