Reteta postata pe: 15 septembrie 2009
Ingrediente
3 kg visine., 2 kg zahar., 2 l alcool 96 grade dublu rafinat., 2 l apa., 1 sticla de 750 ml sirop concentrat de visine., 15-20 de migdale curatate de coaja.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa se scurga zeama din visine.Peste 7 zile adaugam 1 litru alcool dublu rafinat si mai lasam 7 zile la macerat.Dupa 14 zile mai punem 1 litru de alcool dublu rafinat si 1 kg de zahar,care l-am pus intr-o craticioara si l-am caramelizat(nu prea tare,sa nu se arda)la care adaugam 2 litri de apa plata si o sticla de 750 ml sirop de visine(concentrat,se gaseste la Kaufland).Cine doreste sa fie mai putin dulce, pune mai putin sirop concentrat de visine.Tot dupa 14 zile adaugam 15 sau 20 migdale curatate si taiate pe din doua.Toate aceste ingrediente,le adaugam in damigeana.Damigeana trebuie agitata la cateva zile,ca sa se amestece visinile cu zaharul si migdalele.Dupa circa o luna putem sa o gustam,cu cat sta mai mult in damigeana,cu atat este mai buna.Mentionez ca trebuie sa aveti un dop care sa se insurubeze perfect si sa nu intre aer in damigeana.Sa aveti pofta.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se prepară vișinata cu migdale" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Se toarna tuica in ibric ,se adauga zaharul si restul ingredientelor si se pune la fiert.
Cand ajunge
15 voturi
5 comentarii
10 min
Cocktailuri si lichioruri
Pentru fiecare pahar am folosit cate un cub galben, unu rosu, cate una lingura de sirop de menta
7 voturi
7 comentarii
10 min
Cocktailuri si lichioruri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009
Buna..........
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
Bun,bun,bun...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
Hai sa traim! Merge de te lingi pe buze.
vera , 15 septembrie 2009
Buna visinata, cu sau fara migdale!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009
E buna inainte de masa o visinata mica.