autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

VISINE PE IARNA

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
( astea apar, de obicei, cand tu esti pe la BAC!), , , , 3 kg visine, cantarite fara samburi, , 1 kg zahar peste ele si 10 aspirine facute praf si pulbere

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Amesteci cu simt de raspundere!

Le lasi de azi pe maine( c-asa suntem noi, romanii, lasatori). Daca le faci dimineata, se topeste zaharul pana seara!

Le pui in borcane de 800 ml cu capac de ala ermetic.(ies cam 6 borcane)

Asta ajunge de o prajitura la iarna, dupa ce scurgi sucul!

Stau foarte bine, ca doar eu la bloc le tin pe balcon!
Daca ti-a placut reteta noastra "VISINE PE IARNA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Prajitura cu visine din borcan- puse pe iarna

Prajitura cu visine din borcan- puse pe iarna

Se desface borcanul cu visine si se pun visinele intr-o strecuratoare, la scurs. Se separa albusurile

15 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Visine conservate pe iarna pentru prajituri

Visine conservate pe iarna pentru prajituri

Visinele se spala foarte bine sub jetul de apa rece. Se curata coditele, se scot samburii insa fara

2 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • ( astea apar
  • de obicei
  • cand tu esti pe la BAC!)
  • 3 kg visine
  • cantarite fara samburi
  • 1 kg zahar peste ele si 10 aspirine facute praf si pulbere

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Salata bulgareasca