autor:

silviana maftei

» » Sucuri si compoturi de fructe

visine pt prajituri

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
3 kg visine, 1 kg zahar, 18 aspirine

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Visinele se spala, se curata de simburi, se pun inr-un castron, se presara zaharul si aspirina pisata, se amesteca bine.
Dupa aceasta se pun in sticle sau borcane, avind grija ca visinile sa fie acoperite cu sucul lasat de ele.
Se pastreaza in camara legate cu celofan si cu hartie de pergament, visinile se folosesc la prajituri, siropul se poate bea cu sifon sau se poate pune la visinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "visine pt prajituri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se bat albusurile cu 3 linguri de zahar, se freaca galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat,

9 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu putina sare. Albusurile de bat

9 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Si eu le pun la fel !

  • silviana maftei

    silviana maftei (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    Asa arata borcanele cu visine pt iarna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Eu obisnuiesc sa congelez fructele...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Eu nu pun zahar deloc, doar salicil,lasa destula zeama cat sa se acopere.

    • Fara foto

      Monika K (Chef de cuisine) , 18 martie 2009

      Eu aspirina o pun doar a doua zi (las peste noapte castronul cu visine si zahar, la rece) inainte de a le pune in borcane !

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 24 iulie 2008

      Sunt mai bune cu mai putin zahar.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 iulie 2008

      La 1 kg de visine curatate , eu adaug 600 g zahar si las asa pina a doua zi. Amestec din cind in cind, sa se topeasca zaharul si pun salicil in loc de aspirine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 3 kg visine
  • 1 kg zahar
  • 18 aspirine

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Si eu le pun la fel !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Dulceata de gutui Dulceata de gutui

Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos! Se pregateste un vas cu apa rece in care

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Conserve si muraturi
Nectar din pere padurete (salbatice) Nectar din pere padurete (salbatice)

 Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le

0 voturi    0 comentarii
45 min
Bauturi
COMPOT DE CAPSUNE