1 Se taie antricotul in jumatate in lungime (pe fibra), apoi se taie fiecare bucata transversal in felii subtiri.
2 Intr-o cratita, se amesteca bine amidonul de porumb, vinul de Xeres, sosul de soia si praful de copt. Se adauga carnea, se rasuceste ca sa se acopere bine cu compozitia din cratita. Se tine la frigider 30 de minute.
3 Intr-o tigaie de teflon, se incalzesc 3 lingurite de ulei la foc potrivit. Se scoate carnea din marinata, pastrand marinata. In tigaie se pun carnea de vita, jumatate din coaja de portocala si fulgii de piper rosu si se prajesc 3 minute sau pana se face carnea. Se scoate carnea pe o farfurie.
4 Se adauga in tigaie ultima lingurita de ulei de masline, impreuna cu broccoli, ardeiul gras, ceapa verde si usturoiul si se calesc 3 minute sau pana cand broccoli incepe sa se moaie. Se adauga ½ cana apa si se fierb 2-3 minute, pana cand broccoli este crocant-fraged.
5 Se amesteca 1/3 cana apa in marinata pusa deoparte si se adauga in tigaie; se pun la fiert si se mai tine pe foc, amestecand constant, 1 minut sau pana se ingroasa putin sosul. Se pune carnea inapoi in tigaie; se adauga jicama si se mai tine pe foc un minut, pana se incalzeste carnea. Se serveste ornata cu restul de coaja de portocala

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii