autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Vita cu broccoli

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
340 g antricot de vita, 2 lingurite amidon de porumb, ¼ cana de vin de Xeres sec, 2 linguri sos de soia, ¼ lingurita praf de copt, 4 lingurite ulei de masline, 4 linguri coaja de portocala subtire, ¼ lingurita fulgi de piper rosu zdrobiti, 5 cani buchetele si cozi de broccoli, 1 ardei gras rosu, taiat betisoare, 4 cepe verzi, taiate fin, 3 catei de usturoi, tocati, a cana de jicama taiata betisoare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Se taie antricotul in jumatate in lungime (pe fibra), apoi se taie fiecare bucata transversal in felii subtiri.
2 Intr-o cratita, se amesteca bine amidonul de porumb, vinul de Xeres, sosul de soia si praful de copt. Se adauga carnea, se rasuceste ca sa se acopere bine cu compozitia din cratita. Se tine la frigider 30 de minute.
3 Intr-o tigaie de teflon, se incalzesc 3 lingurite de ulei la foc potrivit. Se scoate carnea din marinata, pastrand marinata. In tigaie se pun carnea de vita, jumatate din coaja de portocala si fulgii de piper rosu si se prajesc 3 minute sau pana se face carnea. Se scoate carnea pe o farfurie.
4 Se adauga in tigaie ultima lingurita de ulei de masline, impreuna cu broccoli, ardeiul gras, ceapa verde si usturoiul si se calesc 3 minute sau pana cand broccoli incepe sa se moaie. Se adauga ½ cana apa si se fierb 2-3 minute, pana cand broccoli este crocant-fraged.
5 Se amesteca 1/3 cana apa in marinata pusa deoparte si se adauga in tigaie; se pun la fiert si se mai tine pe foc, amestecand constant, 1 minut sau pana se ingroasa putin sosul. Se pune carnea inapoi in tigaie; se adauga jicama si se mai tine pe foc un minut, pana se incalzeste carnea. Se serveste ornata cu restul de coaja de portocala
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu broccoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carne tocata in crusta

Carne tocata in crusta

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se impacheteaza intr-un servet umed si se da la rece

10 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui Kiev

Pui Kiev

Untul il amestecam cu usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si mararul, potrivim de sare si

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 340 g antricot de vita
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • ¼ cana de vin de Xeres sec
  • 2 linguri sos de soia
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 4 linguri coaja de portocala subtire
  • ¼ lingurita fulgi de piper rosu zdrobiti
  • 5 cani buchetele si cozi de broccoli
  • 1 ardei gras rosu
  • taiat betisoare
  • 4 cepe verzi
  • taiate fin
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • a cana de jicama taiata betisoare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficatei cu legume si sos de hribi