autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Vita cu portocala, broccoli

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
340 g antricot de vita, 2 lingurite amidon de porumb, ¼ cana de vin de Xeres sec, 2 linguri sos de soia, ¼ lingurita praf de copt, 4 lingurite ulei de masline, 4 linguri coaja de portocala subtire, ¼ lingurita fulgi de piper rosu zdrobiti, 5 cani buchetele si cozi de broccoli, 1 ardei gras rosu, taiat betisoare, 4 cepe verzi, taiate fin, 3 catei de usturoi, tocati, a cana de jicama taiata betisoare

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1 Se taie antricotul in jumatate in lungime (pe fibra), apoi se taie fiecare bucata transversal in felii subtiri.
2 Intr-o cratita, se amesteca bine amidonul de porumb, vinul de Xeres, sosul de soia si praful de copt. Se adauga carnea, se rasuceste ca sa se acopere bine cu compozitia din cratita. Se tine la frigider 30 de minute.
3 Intr-o tigaie de teflon, se incalzesc 3 lingurite de ulei la foc potrivit. Se scoate carnea din marinata, pastrand marinata. In tigaie se pun carnea de vita, jumatate din coaja de portocala si fulgii de piper rosu si se prajesc 3 minute sau pana se face carnea. Se scoate carnea pe o farfurie.
4 Se adauga in tigaie ultima lingurita de ulei de masline, impreuna cu broccoli, ardeiul gras, ceapa verde si usturoiul si se calesc 3 minute sau pana cand broccoli incepe sa se moaie. Se adauga �½ cana apa si se fierb 2-3 minute, pana cand broccoli este crocant-fraged.
5 Se amesteca 1/3 cana apa in marinata pusa deoparte si se adauga in tigaie; se pun la fiert si se mai tine pe foc, amestecand constant, 1 minut sau pana se ingroasa putin sosul. Se pune carnea inapoi in tigaie; se adauga jicama si se mai tine pe foc un minut, pana se incalzeste carnea. Se serveste ornata cu restul de coaja de portocala.
Jicama proaspata seamana cu castane conservate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu portocala, broccoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
SNITEL PANE DE PORC CU LEGUME SI CARTOFI

SNITEL PANE DE PORC CU LEGUME SI CARTOFI

Muschiul de porc se portioneaza in 8 transe egale ( cate 2 transe la o portie ), se bate bine cu

10 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 340 g antricot de vita
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • ¼ cana de vin de Xeres sec
  • 2 linguri sos de soia
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 4 linguri coaja de portocala subtire
  • ¼ lingurita fulgi de piper rosu zdrobiti
  • 5 cani buchetele si cozi de broccoli
  • 1 ardei gras rosu
  • taiat betisoare
  • 4 cepe verzi
  • taiate fin
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • a cana de jicama taiata betisoare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac