autor:

» » Mancaruri cu carne

Vita cu portocala

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
340 g antricot de vita, 2 lingurite amidon de porumb, ¼ cana de vin de Xeres sec, 2 linguri sos de soia, ¼ lingurita praf de copt, 4 lingurite ulei de masline, 4 linguri coaja de portocala subtire, ¼ lingurita fulgi de piper rosu zdrobiti, 5 cani buchetele si cozi de broccoli, 1 ardei gras rosu, taiat betisoare, 4 cepe verzi, taiate fin, 3 catei de usturoi, tocati, a cana de jicama taiata betisoare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Se taie antricotul in jumatate in lungime (pe fibra), apoi se taie fiecare bucata transversal in felii subtiri.
2 Intr-o cratita, se amesteca bine amidonul de porumb, vinul de Xeres, sosul de soia si praful de copt. Se adauga carnea, se rasuceste ca sa se acopere bine cu compozitia din cratita. Se tine la frigider 30 de minute.
3 Intr-o tigaie de teflon, se incalzesc 3 lingurite de ulei la foc potrivit. Se scoate carnea din marinata, pastrand marinata. In tigaie se pun carnea de vita, jumatate din coaja de portocala si fulgii de piper rosu si se prajesc 3 minute sau pana se face carnea. Se scoate carnea pe o farfurie.
4 Se adauga in tigaie ultima lingurita de ulei de masline, impreuna cu broccoli, ardeiul gras, ceapa verde si usturoiul si se calesc 3 minute sau pana cand broccoli incepe sa se moaie. Se adauga ½ cana apa si se fierb 2-3 minute, pana cand broccoli este crocant-fraged.
5 Se amesteca 1/3 cana apa in marinata pusa deoparte si se adauga in tigaie; se pun la fiert si se mai tine pe foc, amestecand constant, 1 minut sau pana se ingroasa putin sosul. Se pune carnea inapoi in tigaie; se adauga jicama si se mai tine pe foc un minut, pana se incalzeste carnea. Se serveste ornata cu restul de coaja de portocala
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 340 g antricot de vita
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • ¼ cana de vin de Xeres sec
  • 2 linguri sos de soia
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 4 linguri coaja de portocala subtire
  • ¼ lingurita fulgi de piper rosu zdrobiti
  • 5 cani buchetele si cozi de broccoli
  • 1 ardei gras rosu
  • taiat betisoare
  • 4 cepe verzi
  • taiate fin
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • a cana de jicama taiata betisoare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete