Vita in sos de stridii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Vita in sos de stridii

Ingrediente

  • 500gr carne de vita
  • 1 ardei gras rosu/ kapia
  • 1 ardei gras galben
  • 2 morcovi
  • 10-15 ciuperci champignon
  • o mana de urechi de lemn
  • sos de soia
  • sos de stridii
  • 1 ceapa galbena
  • 4 cepe verzi
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zahar brun (optional)

Mod de preparare

Hello there! Dupa ce mult timp mi-ati fost sursa de inspiratie, m-am incumetat sa si postez prima reteta - vita in sos de stridii, adaptata bineinteles la gusturile mele :).

Cu o seara inainte se pune carnea la marinat, da un gust mult mai bun si devine mai frageda: intr-un bol se pun 3 linguri de soia, 3 linguri de sos de stridii, 2 catei de usturoi zdrobiti, optional si o lingurita de zahar brun. Apoi puneti carnea taiata fasii subtiri, o amestecati bine cu sosul si se da la frigider pana a doua zi.

Acum legumele. Mie imi place sa mi le pregatesc dinainte sa am totul la indemana atunci cand ma apuc propriu-zis de gatit. Cu 1h inainte de a scoate carnea din frigider pun urechile de lemn intr-un vas cu apa calda (dupa ce s-au "marit" le scurgeti bine de apa), apoi tai ardeii bucati patrate, decojesc ciupercile si le dau in jumatate, morcovii ii tai bastonase, ceapa galbena in solzisori mari si cea verde o tai in bucati de cate 3-4 cm fiecare; restul de usturoi il tai in bucatele mici.

Intr-un wok sau o tigaie mai mare se pun la incins 2 linguri de ulei si adaugam usturoiul si la 1 minut carnea, lasam cam 5 minute amestecand continuu; pun carnea deoparte si adaug pe rand ciupercile, morcovii apoi ardeii. Readaugam carnea si punem ce a mai ramas din sosurile de soia si stridii si ceapa galbena; lasam sa se patrunda legumele si aromele timp de aproximativ 10min.

Se adauga sarea si piperul si ultima data ceapa verde care nu trebuie sa stea mai mult de 1 minut la gatit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise