autor:

Dana J.

» » Mancaruri cu carne

Vita in sos de stridii

Autor: Dana J. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana J. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Ingrediente
500gr carne de vita, 1 ardei gras rosu/ kapia, 1 ardei gras galben, 2 morcovi, 10-15 ciuperci champignon, o mana de urechi de lemn, sos de soia, sos de stridii, 1 ceapa galbena, 4 cepe verzi, 5-6 catei de usturoi, sare, piper, ulei, zahar brun (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Hello there! Dupa ce mult timp mi-ati fost sursa de inspiratie, m-am incumetat sa si postez prima reteta - vita in sos de stridii, adaptata bineinteles la gusturile mele :).

Cu o seara inainte se pune carnea la marinat, da un gust mult mai bun si devine mai frageda: intr-un bol se pun 3 linguri de soia, 3 linguri de sos de stridii, 2 catei de usturoi zdrobiti, optional si o lingurita de zahar brun. Apoi puneti carnea taiata fasii subtiri, o amestecati bine cu sosul si se da la frigider pana a doua zi.

Acum legumele. Mie imi place sa mi le pregatesc dinainte sa am totul la indemana atunci cand ma apuc propriu-zis de gatit. Cu 1h inainte de a scoate carnea din frigider pun urechile de lemn intr-un vas cu apa calda (dupa ce s-au "marit" le scurgeti bine de apa), apoi tai ardeii bucati patrate, decojesc ciupercile si le dau in jumatate, morcovii ii tai bastonase, ceapa galbena in solzisori mari si cea verde o tai in bucati de cate 3-4 cm fiecare; restul de usturoi il tai in bucatele mici.

Intr-un wok sau o tigaie mai mare se pun la incins 2 linguri de ulei si adaugam usturoiul si la 1 minut carnea, lasam cam 5 minute amestecand continuu; pun carnea deoparte si adaug pe rand ciupercile, morcovii apoi ardeii. Readaugam carnea si punem ce a mai ramas din sosurile de soia si stridii si ceapa galbena; lasam sa se patrunda legumele si aromele timp de aproximativ 10min.

Se adauga sarea si piperul si ultima data ceapa verde care nu trebuie sa stea mai mult de 1 minut la gatit.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita in sos de stridii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Se spala bucatile de piept de pui, se sterg de apa , se taie in felii de snitele se pudreaza cu sare

9 voturi    7 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat.

4 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 500gr carne de vita
  • 1 ardei gras rosu/ kapia
  • 1 ardei gras galben
  • 2 morcovi
  • 10-15 ciuperci champignon
  • o mana de urechi de lemn
  • sos de soia
  • sos de stridii
  • 1 ceapa galbena
  • 4 cepe verzi
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zahar brun (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Dana J.
Conopida&brocolli la cuptor

Conopida&brocolli la cuptor

Oparim intr-o oala conopida si brocolli-ul impartite in prealabil in buchetele si intre timp ungem

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

MMMMMMM, o bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
SNITELE DIN PIEPT DE PUI