autor:

Dana J.

» » Mancaruri cu carne

Vita in sos de stridii

Autor: Dana J. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana J. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Ingrediente
500gr carne de vita, 1 ardei gras rosu/ kapia, 1 ardei gras galben, 2 morcovi, 10-15 ciuperci champignon, o mana de urechi de lemn, sos de soia, sos de stridii, 1 ceapa galbena, 4 cepe verzi, 5-6 catei de usturoi, sare, piper, ulei, zahar brun (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Hello there! Dupa ce mult timp mi-ati fost sursa de inspiratie, m-am incumetat sa si postez prima reteta - vita in sos de stridii, adaptata bineinteles la gusturile mele :).

Cu o seara inainte se pune carnea la marinat, da un gust mult mai bun si devine mai frageda: intr-un bol se pun 3 linguri de soia, 3 linguri de sos de stridii, 2 catei de usturoi zdrobiti, optional si o lingurita de zahar brun. Apoi puneti carnea taiata fasii subtiri, o amestecati bine cu sosul si se da la frigider pana a doua zi.

Acum legumele. Mie imi place sa mi le pregatesc dinainte sa am totul la indemana atunci cand ma apuc propriu-zis de gatit. Cu 1h inainte de a scoate carnea din frigider pun urechile de lemn intr-un vas cu apa calda (dupa ce s-au "marit" le scurgeti bine de apa), apoi tai ardeii bucati patrate, decojesc ciupercile si le dau in jumatate, morcovii ii tai bastonase, ceapa galbena in solzisori mari si cea verde o tai in bucati de cate 3-4 cm fiecare; restul de usturoi il tai in bucatele mici.

Intr-un wok sau o tigaie mai mare se pun la incins 2 linguri de ulei si adaugam usturoiul si la 1 minut carnea, lasam cam 5 minute amestecand continuu; pun carnea deoparte si adaug pe rand ciupercile, morcovii apoi ardeii. Readaugam carnea si punem ce a mai ramas din sosurile de soia si stridii si ceapa galbena; lasam sa se patrunda legumele si aromele timp de aproximativ 10min.

Se adauga sarea si piperul si ultima data ceapa verde care nu trebuie sa stea mai mult de 1 minut la gatit.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita in sos de stridii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 500gr carne de vita
  • 1 ardei gras rosu/ kapia
  • 1 ardei gras galben
  • 2 morcovi
  • 10-15 ciuperci champignon
  • o mana de urechi de lemn
  • sos de soia
  • sos de stridii
  • 1 ceapa galbena
  • 4 cepe verzi
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zahar brun (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Dana J.
Conopida&brocolli la cuptor

Conopida&brocolli la cuptor

Oparim intr-o oala conopida si brocolli-ul impartite in prealabil in buchetele si intre timp ungem

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

MMMMMMM, o bunatate!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Vanata impanata cu carne tocata