autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Vita la cuptor

Autor: Gheorghe Rusnac (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gheorghe Rusnac (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Ingrediente
1/2 Kg carne de vita, 1 morcov, 1/2 ardei gras rosu, 1 ceapa de apa, cimbru, piper (dupa gust), 1 lingura de ulei, 1/2 de cutie de suc de rosii,conserva de rosii taiate sau pasta de tomate.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

se taie carnea cuburi mari,ca pentru gulas
se pune intr-un vas yena sau inox
se adauga apa,pana acopera carnea,uleiul si cimbrul
se pune vasul la cuptor la 200 gr
in timp ce se fierbe,se curata morcovul si se taie feliute foarte subtiri,ceapa pestisori,ardeiul cubulete mici.
se adauga,in timpul fierberii,pentru a se \"topi\" in sosul fripturi.
se intoarce din cand in cand carnea in vas,pentru a nu se rumeni pe partea de deasupra.
cand carnea si legumele s-au fiert (depinde de cat de frageda e carnea de vita),se adauga sucul de rosii si piperul
se mai lasa 15 minute la aceeasi temperatura,apoi se stinge cuptorul,fara a scoate vasul.

Necesita mai mult timp,si se preteaza in acest sezon,tinand cont de faptul ca se cam tine cuptorul aprins,si fiind o mancare fara rantas (totul topit la cuptor),o recomand celor ce au petrecut mai mult,pana la Sf.Ioan,si care s-au saturat de lactate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de vita cu legume la cuptor si piure de cartofi

Friptura de vita cu legume la cuptor si piure de cartofi

Friptura se pregateste astfel: Carnea se pune in apa cu condimente adica cu vegeta, piper, busuioc

7 voturi    0 comentarii
8h
Fripturi
Friptură de vită cu cartofi la cuptor

Friptură de vită cu cartofi la cuptor

Carnea de vită se spală, se curăţă de pieliţe şi se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită

2 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 Kg carne de vita
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa de apa
  • cimbru
  • piper (dupa gust)
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 de cutie de suc de rosii,conserva de rosii taiate sau pasta de tomate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pilaf cu carne de gaina si ardei copti