autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Vita la cuptor

Autor: Gheorghe Rusnac (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gheorghe Rusnac (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Ingrediente
1/2 Kg carne de vita, 1 morcov, 1/2 ardei gras rosu, 1 ceapa de apa, cimbru, piper (dupa gust), 1 lingura de ulei, 1/2 de cutie de suc de rosii,conserva de rosii taiate sau pasta de tomate.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

se taie carnea cuburi mari,ca pentru gulas
se pune intr-un vas yena sau inox
se adauga apa,pana acopera carnea,uleiul si cimbrul
se pune vasul la cuptor la 200 gr
in timp ce se fierbe,se curata morcovul si se taie feliute foarte subtiri,ceapa pestisori,ardeiul cubulete mici.
se adauga,in timpul fierberii,pentru a se \"topi\" in sosul fripturi.
se intoarce din cand in cand carnea in vas,pentru a nu se rumeni pe partea de deasupra.
cand carnea si legumele s-au fiert (depinde de cat de frageda e carnea de vita),se adauga sucul de rosii si piperul
se mai lasa 15 minute la aceeasi temperatura,apoi se stinge cuptorul,fara a scoate vasul.

Necesita mai mult timp,si se preteaza in acest sezon,tinand cont de faptul ca se cam tine cuptorul aprins,si fiind o mancare fara rantas (totul topit la cuptor),o recomand celor ce au petrecut mai mult,pana la Sf.Ioan,si care s-au saturat de lactate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu carne de vita la cuptor

Cartofi cu carne de vita la cuptor

Se fierb cartofii in coaja. Intre timp, se taie carnea cubulete,ceapa ardeiul si morcovul se curata

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Muschi de vita cu legume la cuptor

Muschi de vita cu legume la cuptor

Carnea de vita in prealabil se fierbe aproximativ 30 minute pentru a se inmuia deoarece este mai

18 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 Kg carne de vita
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa de apa
  • cimbru
  • piper (dupa gust)
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 de cutie de suc de rosii,conserva de rosii taiate sau pasta de tomate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu smantana si cus cus