Reteta postata pe: 28 mai 2008
Ingrediente
400 g carne de vita, 2 linguri sos de soia (light soy sauce), 2 linguri vin de orez, 1 lingura amidon, 1 lingurita rasa zahar maro (light brown sugar), 2 linguri de ulei, 2 catei de usturoi, 1 lingurita cu varf de ghimbir pisat, 1 ardei rosu, 1 ardei galben/verde, 100 g de mazare sau fasole verde, 3-4 fire de ceapa verde, 2 linguri de sos de stridii (oyster sauce), 3 linguri de apa sau supa
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h
Mod de preparare
Se taie carnea de vita in fasii de 5 cm lungime si 0,5 cm latime(sau dupa preferinta). Se pune intr-un castron impreuna cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul si zaharul. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la marinat in jur de 30 de minute.Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajeste carnea 3-5 minute la foc mare. Cand este gata se da la o parte din tigaie si se pastreaza cald.Se pune la incins cealalta lingura de ulei in aceeasi tigaie. Se piseaza usturoiul si ghimbirul, se pun in uleiul incins si se amesteca 1 minut.Se adauga apoi legumele si apa si se prajesc 5 minute. Se pune din nou carnea, sosul de stridii si se mai amesteca inca 3 minute pana se evapora aproape tot sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita Peking cu ardei gras" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate