autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Vitel cu sos alb si legume

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg carne, cantitati egale de diferite legume, 200 gr. unt, 1 lingura faina, zeama de lamiie, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc legumele: fasolea grasa se taie bucatele, conopida se desface buchetele, varza dulce se teie felii subtiri, telina, morcovii, cartofii se taie rondele sau bucatele, ciupercile se taie feliute subtiri. Se fierb toate, punindu-le mai intii pe cele care fierb mai greu, la urma se pun cartofii, care fierb cel mai usor. Separat se pun bucatelele de carne sa se inabuse in unt cu ceapa taiata marunt. Se fierb in apa putina, turnind cite putin. Dupa ce au fiert si carnea si legumele, se rastoarna toate la un loc in acelasi vas si se mai lasa sa stea in aceasta zeama, fara sa se raceasca complet. Se prepara un sos alb cu zeama de la legume si de la carne, amestecate, iar in cazul ca nu este suficienta, se mai adauga lapte. Sosul bine fiert se toarna peste legume si carne si se mai adauga putina zeama de lamiie. Se serveste fie in farfurie rotunda si atunci se asaza legumele la mijloc si carnea pe margini, fie in farfurie lunga si atunci carnea se asaza pe o parte, iar legumele pe cealalta parte a farfuriei.
Se poate servi cu smintina pe deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu sos alb si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu cartofi noi la tava

Pulpe de pui cu cartofi noi la tava

Se spala pulpele, se sareaza pe ambele parti si se pun intr-o tava mare. Cartofii se curata , se

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se taie 2 ceape marunt si se calesc,apoi se adauga morcovul dat prin razatoarea mica.Se adauga jumatate

1 vot    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Imi lasa gura apa.Apetisant.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Delicios...

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • cantitati egale de diferite legume
  • 200 gr. unt
  • 1 lingura faina
  • zeama de lamiie
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui